Blog

KERTTERVEZÉS HÁZILAG? - A CSINÁLD MAGAD KUDARCA

Muszáj kiírni magamból, hogy mások tanulhassanak belőle.

MGÉ
MGÉ
2017.02.18 13:08
KASPÓK, KÜLTÉRI DIZÁJN A KERTBEN

Amióta az ember szereti a szépet maga körül látni, azóta mindenhová dísztárgyakat rakosgat maga körül. Ez a kertben sincs másként.

IGAZOLÁS A FÜVESÍTÉS MIKÉNTJÉHEZ…

Még tavaly egy kedves hölgy kétségbeesve kért tőlem telefonon igazolást saját igazáról arra vonatkozóan, hogy a fűmagot nem elég csak elvetni egy gereblyével és meglocsolni a területet. Ugyanis a neki az a véleménye, hogy ha ez így működne, akkor mindenhol gyönyörű gyep díszítené az országot.

MGÉ
MGÉ
2017.02.20 19:32
HOGYAN LEHET SZÉP PÁZSITUNK?

Házak magazin tavaszi   témái közé tartozik a kert  is, ahol szakember tanácsaként   a kerti  szezon indulásával  a  gyeppel kapcsolatos  teendőkről beszélgetek Mészáros  Istvánnal.

HOGY A PÁZSIT ZÖLDEBB LEGYEN - RIPORT A HÁZAK MAGAZINNAK

Hogy a pázsit zöldebb legyen - Riport

MGÉ
MGÉ
2017.02.24 19:49
HANGYA A FŰMAGVETÉSBEN

Hangyányi élet a fűmagvetésben

A hangya igen parányi élőlény, azonban meglehetősen nagy bosszúságra tud okot adni, amikor szorgos munkája helyszínéül a kertünket választja, vagy éppen beköltözik a frissen füvesített gyep kellős közepébe.

GYEPSZŐNYEG LERAKÁSA VAGY FŰMAG VETÉSE?

Ha gyönyörű fűtakarót szeretnénk, két megoldás közül választhatunk:

GYEPBETEGSÉG, VAGYIS A FŰBETEGSÉG ELSŐ JELE

Ez a történet most 2015 őszén történt, amikor egyik kertünk egész nyáron készülgetett, hogy majd az első szeptemberi lehűléssel már csak a fűmagvetés munkája maradjon hátra.

A FŰ ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁSA EGY KÜZDELEM IS LEHET…

Köszönöm Imrének, hogy megosztotta velem a gondolatait és bevallom némi jóleső érzés is van abban, hogy engedélyével ezt a levelet felrakhatom a blogra. Sosem késő elkezdeni a füvesítés tudományának elsajátítását. Nincs annál foghatóbb, mint amikor büszkén áll a saját kertjében az ember… 

TAVASZI FÜVESÍTÉSRŐL RIPORT, AMIRŐL OLVASNI ŐSZI FÜVESÍTÉS ESETÉBEN IS HASZNOS

Április - a füvesítés ideális hónapja

MIRE JÓ A GYEPTRÁGYA ÉS HASZNÁLJUNK-E GYOMIRTÓT?

Ebben az iszonyatos sebességgel növekedő és fejlődő világunkban kinek jut eszébe, hogy egy gyeptrágya minőségéről elgondolkodjon, amikor sokszor szinte megszokásból, gépiesen nyúlunk a boltban bevásárlás során a legtöbb szükségleti cikkhez vagy termékhez.

VAKONDRIASZTÓ ÉS BIO TALAJFERTŐTLENÍTŐ

►Vakondriasztó hatást hosszú távon vagy azonnali eredményt szeretnénk elérni?  A bio vakondűző sajnos nem egy csodafegyver, de akik nekibátorodtak a használatának azok mind olyan eredményekről számoltak be, ami ricinus hatásosságát igazolták. Csarankó Csaba facebookon ezt írta a Horto bio-ról:

 

NEM ELÉG A FŰNYÍRÓKÉST CSAK EGYSZER MEGÉLESÍTENI

Ha megkérdezném, hogy hányszor élesítetted meg a fűnyíró kést egy szezonban, mit  válaszolnál?  (Bízom benne, hogy  a válasz nem az lenne, hogy csak egyszer.)

VAKONDRIASZTÓ FÜSTPATRON RICINUS-NÖVÉNYI HATÓANYAGGAL

Amikor egy vakondtúrásos földkupac megjelenik a kertünkben, akkor azonnal kell reagálni a kis betolakodó munkájára.

PAJOR, LÁTHATATLAN KERTI MUNKÁS A KERTÜNKBEN
MGÉ
MGÉ
2017.03.01 10:57
PAJOR, LÁTHATATLAN KERTI MUNKÁS A KERTÜNKBEN

Láthatatlanul munkálkodik a gyep alatt növényünk gyökerei körül, kicsi és nagyon kártékony? Vajon mire gondolok? Nem a vakondra, hanem a cserebogár csontfehér lárvájára, a pajorra.

Olvasd el a cikket IDE KATTINTVA. az Éva Kert oldalán!

MILYEN A JÓ GYEPSZELLŐZTETŐ GÉP?
MGÉ
MGÉ
2017.02.26 11:36
MILYEN A JÓ GYEPSZELLŐZTETŐ GÉP?

Az egyik legfontosabb tavaszi feladat a gyepszellőztetés. Ilyenkor az a célunk, hogy rábírjuk a füvet arra, hogy megújuljon azáltal, hogy a gyökérzetét „megtépkedjük”. Ettől a vízáteresztő képesége is javul a gyepnek, és az egyenetlen fejlődés is mérséklődik.

Olvasd el a cikket IDE KATTINTVA. az Éva Kert oldalán!

TÉLI FAGYKÁROK, ÉS A HELYREÁLLÍTÁSUK

Minden kertbarát izgatottan leskelődik ki a nagy februári fagyok és a hóolvasás után, hogy vajon az ő kertje hogy viselte a tél viszontagságait? Mikor lehet már kimenni tenni-venni?
Erre azonban fel kell készülni, tudnod kell pontosan mi vár majd Rád, mi történt a tél során a gyönyörű kerteddel.

MGÉ
MGÉ
2017.03.17 11:48
KERTFÜVESÍTÉS AJÁNLÁSA

Pamucsi Tamás Viktor írása:

Azt „hogy kell jól csinálni ?” kérdésre sosem egyszerű a válasz. Így van ez a kertfüvesítésben is.

MGÉ
MGÉ
2017.03.23 11:51
VISZLÁT VAKONDOK, VAKOND GONDOK!

Képzeld el, hogy a kertedben idén csodaszép a gyep, a fűnyírás után mindenütt érzed a friss fű illatát, örömmel heveredsz le a szép zöldbe… aztán megpillantod.

ÖRÖKZÖLD PROBLÉMA, AZ ÖRÖKZÖLD!

A tuják, fenyők és más örökzöldek üde színfoltjai egész évben a kertnek. Kivéve, ha valami történik velük és elkezdenek fakulni, sárgulni, lekopaszodni.