Blog

Készülődik a tavasz…

MGÉ
MGÉ
2022.03.11 05:27
 Készülődik a tavasz…

Készülődik a tavasz. Nem kérdezi, hogy békét vagy háborút akarsz.Csak teszi a dolgát.
Tedd te is a legjobb tudásod szerint! Én is azt teszem.

Nem tudom megfogalmazni jobban, de talán így is érteni fogod: egy különleges kincset találtam, amit a jóisten, a sors, vagy nevezzük lehetőségnek éppen most küldött hozzám.

Egy hónapja besétált az ajtón, és azt mondta nekem, hogy vigyél magaddal. Olyan volt, mint ahogy a filmekben látod, úgy történt ez velem is. Belibbent az életembe és hiába tettem-vettem, csináltam a dolgom, de legszívesebben rohantam volna az információ felé. Nem lehetett, este volt. Másnap reggel nyolckor már telefonáltam és minden apró porcikáját meg akartam ismerni.
 
Biztos vagyok abban, hogy te is ilyen lelkes leszel ha megismered, ahogy én akkor.

Napokig kerestem neki a nevet, úgy, mint ahogy te tetted amikor a gyermekedét tervezgetted. És végre megtaláltam az igazit, ami beszédes, ami elmond mindent.

Ez egy természetes növényi alapú, bio megoldás, ami napraforgó olajból készül a levéltetű-félék ellen.  

A Plant Guard Oil vegyszermentes, a fák lemosó permetezéséhez épp úgy használható, mint a vegetációs időszakban a levelek védelmére

A Plant Guard Oil fejlesztője tavaly már nagy területeken tesztelt szőlőültevényekben, kertészetben pl, salátával, és különböző fákkal is… fantasztikus eredményekkel, ezért egy percig sem volt kérdés, hogy a módszertanomba tökéletesen illeszkedő növényvédő olajat felvegyem a repertoáromba. 

Évek óta megoldandó kérdés, hogy mivel lehet a kártevők és a gombás betegségek ellen könnyedén, hatékonyan, vegyszermentesen és preventíven védekezni.Piacon van  több bio készítmény már nagy cégek forgalmazásban.De kerestem az enyémet.

Legalább 10 féle készítményt kipróbáltam, de egyik sem volt az igazi, amit szívesen a kezedbe adok. De most megtaláltam!. A Plant Guard Oil olajfilm a levélen nem csak a kártevőket (tudod, azokat a picurka rovarokat- amiknek nincs kitinpáncélja) szereli le hatékonyan, hanem a gombategségek támadása ellen is erős védvonal.

Nem akarok kompromisszumot kötni az élettér egészsége és az eredményesség között.

Mindig ott voltak azok a nyomorult DE szócskák:

  • hatékony, DE nem használhatod bármikor és bármennyit, mert megperzseli a levelet
  • hatékony, DE nem ajánlott a konyhakertben
  • hatékony, DE érzékeny rá X,Y,Z növény kultúra
  • 100%-ig bio, DE nincs mérhető eredménye
  • vegyszermentes, DE állandóan kell használni a vegetációs időszakban
  • nagyon drága forgalomba hozni. DE akkor mit ér, ha nem fogod használni.

Erre most itt a Plant Guard Oil, ami bizonyított a konyhakertben, a gyümölcsösben, sőt a drága díszfák körében is. Bátran játszhatnak a használata utána a kertben a gyerekek, jóízűen szakíthatod le és eheted meg az epret és a kiskedvenceidet sem kell bezárni napokra miatta. 

Nem csigázlak: néhány hét múlva érkezik a szállítmány, de a webáruházban már ismerkedhetsz a Plant Guard Oil-al, hogy amikor megjön, már rutinosan használd az aktuális teendők során:

  • a fák lemosó permetezéséhez (jó alaposan, „csurgósan” fújd le vele a törzseket, így a kéregrepedésben megbújó kártevőket is semlegesíti), nem baj ha kicsit „megkésve” használod
  • aztán majd szép sorban használhatod a zöldbe boruló természetben is.

Pénteken meséltem egy partneremnek az újdonságról, és az volt az első kérdése, hogy koncentrált, vagy azonnal fújható verziót csomagolunk belőle majd, mert neki az a tapasztalata, hogy sokan a már bekevert oldatot szeretik, amit azonnal lehet fújkálni, akár a lakásban is.

Teljesen elképedtem a kérdésen. Soha nem terveztem, hogy „vizet” áruljakígy a Plant Guard Oil esetében sem merült fel a gondolat, hiszen víz van otthon mindenkinél, csak be kell keverni egy mozdulattal az emulziót és lehet használni.

Viszont az a gondolat újra szöget ütött a fejemben, hogy nem csak azt akarom, hogy a termékeink minimális plusz műanyag szemetet termeljenek, hanem azt is, hogy inkább ne termeljenek. Olyan csomagolásról álmodok, ami lebomló. Ezért, ha ismersz olyan gyártót, aki foglalkozik ilyen speciális csomagolóanyagokkal, kérlek küldd el az elérhetőségeit.

Vasárnap este, amikor ezt a bejegyzést írom egy fontos gondolattal szeretnélek utadra engedni: 

Minden körülmény ellenére a rügyek azt mutatják, hogy a tavasz közeledik. Békesség csak úgy tud kifelé áramlani, ha belülről megteremtjük.

A felelősség a környezetünkre is mindig az énnel kezdődik. Ne feledd, amit megteszel magadért azt a közösségért is teszed.

Arra biztatlak, hogy amikor a polcra kerül a Plant Guard Oil – növényvédő olaj, akkor tarts velem ebben az évben, és hozzuk helyre a kibillent egyensúlyából a kerteket!

Békés, apró csodákat rejtő tavaszi megújulást kíván:
Molnár Gábor Éva, a füvesasszony