Ingyenes tudásanyagok

Letölthető ingyenes tudásanyagaikat ajánljuk mindenkinek akit érdekel a fűmagvetés, a gyepápolás és az örökzöldek, konyhakertek világa, legyen szó kezdő, vagy akár tapasztalt hobbi kertészről.

Tudásanyagainkban csokorba szedtük mindazon ismereteket és praktikus tanácsokat, ami segítség lehet a tanácstalan pillanatokban. Az internet okozta káoszban, a biztos kézből, megbízható forásból tudsz választani magadnak olyan információt, amit 2008 óta összegyűjtöttem a problémák megoldására.

Ha velem tartasz, megmutatom, hogyan hozd magad szinkronba a természettel, hogyan kell úgy kertészkedni, hogy az kikapcsolódás és ne állandó nyűg legyen.

Szeretettel:
Éva, a füvesasszony
Rólam, küldetésemről és megannyi kertészkedési praktikát olvashatsz weboldalamon az evakert.hu-n.

U.i.: Ingyenes tudásanyagaim mellé most küldünk egy 5% kedvezmény kódot, amelyet 1 vásárlás alkalmával tudsz igénybe venni hatástöbbszöröző termékeink vásárlásakor.*

Nézet:
Sorrend:

Hiszem, hogy akkor lehetsz igazán boldog az otthonodban, környezetedben, ha harmóniát teremtesz. Ha a kertednek épp úgy funkciója van, mint egy asztalnak, vagy széknek.

Az elmúlt évtizedekben viszont ez elfelejtődött, és az emberek a fenntarthatatlan vágyálom kergetésébe kezdtek, ami csak egy kerti kirakat. Ahol nem érzi magát jól sem növény, sem állat, sem ember.

Kertészmérnökként én is építettem olyan kertet, ami egész egyszerűen csodaszép, de a fenntartása, gondozása óriási terhet ró a kerttulajdonosra, vagy egy megbízott kertfenntartó cégre.

Ma már azonban úgy vélem, hogy egy kert legyen akár természetes, modern, vagy megkomponált, akkor szép, ha nyugalmat, pihenést, kikapcsolódást ad a tulajdonosának. Akkor is, amikor gondozni kell.

A fűnyírás, a növényekkel való ''szöszölés'' egy nagyon egészséges kikapcsolódási forma. Jót tesz testnek és léleknek, de csak akkor, ha nem ad túl sok feladatot.

Egy évtizede kezdtem mélyebben kutatni a témát, és ma már olyan kerteket építek, olyan módszereket tanítok a kertfenntartásban, ami:

  • szinte 100%-ban vegyszermentes,
  • a prevencióra fókuszál,
  • átfogóan foglalkozik a talajélettől az egyes növényekig, minden kertben élővel
  • használható,
  • fenntartható és
  • ami a legfontosabb, hogy élhető.

* A kedvezmény 2024.09.30.-ig érvényes és egy vásárlás alkalmával tud felhasználni Humin Garden, Esstence, Garden Mix és Plant Guard Oil termékekre. A kedvezmény egyéb akcióval össze nem vonható.