Blog

Plant Guard Oil permetezés eltünteti a levéltetűt

MGÉ
MGÉ
2022.04.03 15:35
Plant Guard Oil permetezés eltünteti a levéltetűt

 ????Ezért nem lesz atka, tripsz, káposztalepke, pajzstetű, vagy burgonyabogár a kertemben:

Sok éve kerestem a megoldást, amivel gazdaságosan, akár az egész kertet le tudom kezelni a kártevők ellen, mégis bio megoldás. Nemrég írtam róla, hogy rátaláltam erre, sőt nem csak a kertben, hanem a szobanövények esetében is nagyon hasznos segítség.

Az első saját tesztelések és a gyártói több éves tapasztalatok alapján úgy vélem, hogy ez egy igazi, prémium minőségű termék, de majd ezt igazából Te fogod eldönteni, amikor elkezded használni. Ezért kérlek, minden észrevételt, tapasztalatot, kritikát bátran ossz meg velem, hogy tudjak változtatni a leíráson, a felhasználási javaslatokon.

Sajnos az olajos lemosó permetezésekről már lekéstünk, mert ahhoz, hogy az igazán eredményes legyen nagyobb koncentrátumban kell használni (3-5%), ami az épp virágzó, levelet bontó növénynek már nem szerencsés. Viszont, ha van olyan későn rügyet bontó díszfád, mint pl. a gömbszivarfa, selyemakác, gránátalma, a kínai selyemmirtusz, akkor őket még kezelheted vele...

A gyümölcsfák kezelését már lekéstük, de majd késő ősszel, vagy kora tavasszal megteheted a Plant Guard Oil növényápolóval.

Plant Guard Oil

Mire is jó igazából a Plant Guard Oil?

Az enyhe tél miatt számítani kell rá, hogy gazdag rovarpopulációval kell idén is szembe néznünk. Jó eséllyel komoly kihívást jelent majd a levéltetű, a tripsz, az atka, a gyapjastetű... megjelenése. Ellenük bizonyosan hatékony védelmet nyújt a Plant Guard Oil, akkor is ha már megjelentek. Noha a hivatalos megnevezés távoltartó és növényápolószer, nyugodtan használhatod a már megjelent vagy alig látható kártevők eltűntetésére is.

Sajnos itt a jogi szabályozások kacifántossága miatt nem írhatom azt, hogy ez egy rovarölő termék, mert attól az 50%-ben napraforgóolajat tartalmazó, bio készítmény máris vegyszerbesorolású termékké változik, amit csomagküldéssel nem is juttathatnék el hozzád.

Ezúton is elnézésed kérem, hogy ebben a tekintetben sajnos nem írhatom le soha a Plant Guard Oil igazi erősségeit, csak utalhatok rá. Remélem bízol bennem annyira, hogy az ajánlásomra a kipróbálása, és saját tapasztalás útjára lépsz majd.

A Plant Guard Oilt azért ajánlom bátran, mert felhasználóbarát és amikor szükséges, minden gond nélkül két nap múlva megtudod ismételni a permetezést.

Miért hiszek ennyire a Plant Guard Oil-ban?  

Igaz, hogy ez egy olajos készítmény (tartalmaz káliszappant is), ami bizony a kistestű rovarfajok között nem tesz különbséget, és hatékonyan fogja megállítani a tripsz, az atka, a káposztalepke lárvák, sőt a burgonyabogár tojások továbbfejlődését (amíg nincs kifejlett kitinpáncél). 

A két fő alkotó az olaj és a káliszappan bevonja a rovarok testét és életképtelenné teszi őket, persze nem azonnal, mint egy vegyszer, de épp olyan hatékonyan.

Mivel a terméknek 9-es pH-ja vana gombabetegségek visszaszorításában is hatékony segítőd. Bátran használhatod a konyhakertben és a díszkertben is 2 hetente (kettő az egyben hatást elérve).

A saját tapasztalatom:

Márciusban az első mintákból kipróbáltam én is a Plant Guard Oil-t. Van egy termetes majomfám (pozsgafa), ami évek óta a téli teraszon tartózkodik és a sors fintora, vagy nem tudom mi miatt, de az idén sajnos megjelent rajta a gyapjas tetű. Ezért már az év elejétől kezeltem egy készítménnyel, ami sajnos a kártevőkkel kíméletes volt, de leveleket bizony megperzselte több helyen.

Amikor megkaptam az új termékmintákat azonnal lecseréltem a régi készítményt, és próbára tettem az újat (a fehér szörnyetegek ellen).

A kezelt részeken szépen megállította a kártevőket, de akadt mindig 1-2 megbújó egyed, amik újraindította a szaporulatot, ezért a célirányos kezelés nem volt elégséges.

Az egész növény alapos lefürdetése lett volna a jó megoldás, de a télikertben nem akartam ilyen nagy kezelést csinálni a takarítás miatt. Tehát, ha már vannak baljós jelek, akkor a legjobb, ha egy tisztességes lemosó permetezéssel kezeled a növényeid, nem csak kicsit fújkálj ide-oda.

Az 1 literes kiszerelésből 5x10 liternyi növényápolót tudsz készíteni, nem kell sajnálni a növényektől. 

Gyakran ismételt kérdések és a használati útmutató:

Már kaptam kérdést arra vonatkozóan, hogy a konyhában használatos olaj is ilyen tulajdonsággal rendelkezik-e? Kérek mindenkit, hogy ne próbálja ráfújni a növényeire, mert nem szeretnék csuklani emiatt. A Plant Guard Oil növényápoló NEM HAGY OLAJNYOMOT A NÖVÉNYEKEN a gyártási specialitás miatt.

Használat előtt úgy kell a permetezésre készülni, ahogy James Bond híres mondása is szól: ”RÁZVA, NEM KEVERVE. A flakont vagy a kannát alaposan rázd meg és úgy önts ki belőle 2 dl-nyi növényápolót, amit 10 liter vízhez keversz.

Permetezni mindig reggel vagy este a legjobb (vagy borult időben napközben 20- maximum. 24 C között) ezt légyszíves tartsd be, akár parikapalántát permetezel vele, akár fát permetezel. 

Virágra nem kerülhet soha: sem gyümölcsfa, sem rózsa, vagy más virágzó növény esetében, sőt vágottvirág termesztés esetében sem.

Mivel csak azokra a tapasztalatokra támaszkodhatok, amiről a gyártó beszámolt, így veled együtt kell az idei évben a kísérleteket elvégeznem. Ha bevállalós vagy, már rendelkezésedre áll a termék. Nem tart vissza senki attól, hogy bio megoldással  vidáman végezhesd a kezeléseket, a többiek pedig használják a bevált szereket.

Bízom benne, hogy Te is kipróbálod és megtalálod a Plant Guard Oilban a tökéletes kerti segítődet!

Egészséges dísznövényeket és konyhakertet kíván:
Molnár Gábor Éva, a füvesasszony