Humin Garden - Kisokos

Mikor, milyen hatást várhatsz?
A fulvósav azonnal hasznosul, a huminsav pedig a raktárkészletként viselkedik.

Humin Garden Plus granulátum

 1. A granulátumot ki lehet szórni talajműveléskor konyhakert vagy diszkert előkészületekor 1-2 kg / 100 m2 dózisban, a szervestrágyával együtt. Rosszminőségű talajnál el lehet menni 5 kg/ 100 m2 kijuttatásig.

 

 1. Gyepszellőztetéskor a gyeptrágya tetejére 1-2 kg / 100 m2 adagolással szórhatod, mert ilyenkor nagy mennyiségű vízzel történik a gyeptrágya oldása általában 3 napig.

 

 1. Kiszórható ültetéskor örökzöldek, disznövények, fák ültető gödrébe szerves anyaggal együtt. De a konyhakerti palántázás, egynyári dísznövények talajába is bekeverheted. A termékleírásban találsz hozzá adagolási útmutatót.

 

 1. A növényápolás során tavasszal és ősszel beleművelheted például a nemrég ültettet növények mellé a talajba és beöntözéssel vagy a természetes csapadék által majd be fog oldódni.

 

 1. Te magad is feloldhatod ilyenkor tegyél 3-5 evőkanálnyit 10 liter vízbe és megöntözhetsz vele bármilyen növényt (akár takart, vagy nem takart ágyásban is).

 

 1. Feloldhatod permetezéshez is. Mivel mindig akad a szemcsék között néhány, ami nem oldódik azonnal, ezért az oldás során keletkezett üledéket ne öntsd bele a permetezőbe, mert eldugítja a szűrőt vagy a fúvókát.

 

 1. Feloldhatod és későbbi felhasználásra elrakhatod (nem romlik meg).

 

 1. Gyepfoltok beöntözéséhez oldj fel 3-5 kanállal 10 liter vízben. Ez a mennyiség 3-5 m2 terület beöntözésére elegendő. (A kezelést minden héten ismételd meg, amíg a javulás meg nem történik.) Ha súlyos a probléma, a beöntözésnél használhatsz akár dupla mennyiségű humuszt is.

Humin Garden- Sol oldat
lombtrágyaként is használhatod és beöntözéshez is. 

Nincs olyan növény, amit nem lehet vele permetezni, csak nem mindegy mikor és milyen hatást akarunk elérni vele. Azonnali hatást fejt ki, ezért a koncentrációra mindig ügyelj!

 1. Konyhakerti növények permetezése 0,1 %-os oldattal történjen: 10 liter vízbe 10 ml oldatot keverj.

 

 1. Dísznövények permetezéséhez 0,2 %-os oldatot is keverhetsz, amikor más lombtrágyához kevered, így annak a felszívódása is tökéletesen megtörténik majd. Például, amikor mikroelemhiányos, vashiányos sárga levelet kezelek célirányosan Myr Klorózissal vagy GardenMix-el (pl. babérmeggyen, vagy gömbszivarfán). Adagolás: 10 liter vízbe 20 ml SOL oldatot önts.

 

 1. Gyepen nappal maradó lombtrágyázáshoz (reggel kipermetezed és úgy hagyod)
  10 liter vízbe 50 ml oldatot keverj.

 

 1. Gombabetegség ellen a gyepre este permetezz egy erősebb koncentrációjú keveréket. Ehhez 10 liter vízbe 2,5 dl (250 ml) Sol oldat menjen és reggel egy alapos öntözéssel mosd le (nem maradhat a levélen nyáron, mert magas a koncentráció). A kezelést hetente megismételheted fűnyírás után.

 

 1. Ha kifejezetten a talajkondicionálás miatt permetezel, 10 liter vízbe 0,5 liter – 1 liter Sol oldatot önts, és permetezd ki 200 m2-re. Azonnal le kell mosni a gyepről. Talajelőkészítésnél is megoldás, ha ez van kéznél.

 

 1. Sárga gyepfoltok beöntözésére 10 liter vízbe 2,5 dl Sol oldatot keverj és egy 3-5 m2 -es területet itass át vele. Kiváló megoldás a térkövezések okozta víz-elszívás miatt nyári, téli kezeléshez is ez az adagolás.

 

 1. Vegyszerekkel is együtt használhatod fűre (pl. gomba elleni készítményeknél). Ne hagyd ki a Sol oldatot, ha ilyen kezeléshez kell nyúlnod. A szer erősségétől függően legalább 50 - 100 ml-t önts 10 liter vízbe.

 

 1. Ültetéskor a növények beöntözéséhez 10 liter vízbe 2,5 dl-t önts és a növény méretéhez képest oszd szét, majd tiszta vízzel alaposan itasd át a talajt (5-10 db 2 literes növényre)

 

 1. Az éves ápoláskor tavasszal és ősszel minden növényt érdemes beöntözni kavicsos, mulcsos területeken is. Az örökzöldeket különösen, mert télen is hőmérséklettől függően párologtatnak.

 

 1. Ágyásokban nevelt zöldségféléket havi kétszer kezelj vele, hogy a szárazságtűrésük megfelelő legyen és hatalmas gyökérzetet legyennek képesek nevelni. És nem utolsó sorban fantasztikus ízük is lesz tőle.

 

 1. Minden kaspóban és virágcserépben lévő kerti és szobanövény öntözővizébe heti rendszerességgel tehetsz. Adagolás: 10 liter vízbe 10-20 ml.

 

 1. Azokat a kerti növényeket, amelyek komoly sárgulással és fejlődési zavarral küzdenek, 4-6 hetente újra és újra öntözz át vele, akár más tápanyagokkal együtt alkalmazva is.

 

 1. Fák permetezésekor vegyszerek vagy lombtrágyák mellé önts a permetlébe, hogy a permetezés hatékonysága sokkal nagyobb legyen. (10 liter vízbe 10-20 ml.)

 

Dióhéjban összefoglalva a  Humin Garden humuszkészítmények azonnali és hosszantartó hatása révén meg tudod fordítani a hanyatló folyamatokat, és könnyűszerrel megőrizheted a kert szépségét.  

Akkor is érdemes használni, ha látszólag minden rendben van!