Barenbrug fűmagok

Nézet:
Sorrend:

Barenburg fűmagkeverékeinkből biztosan megtalálja azt, amit keres.

1-5-10 és 15 kg-os kiszerelésben is elérhetők, hogy a füvesítendő területhez szükséges mennyiséget szerezhesse be, ráadásul olyan fajtájút, amilyet a környezeti és egyéb viszonyai a leginkább megkövetelnek.

Fűmagok, fűfajta keverékek:

Barenbrug fűmag vékonyszálú és esztétikus, de taposástűrő fűmag.

Sport gyepszőnyeg foltozáshoz is alkalmas, ha nincs mód a saját fajta beszerzésre. A sport fajták általában vékonyszálú habitusúak és jól pászol hozzájuk az új Barenbrug Bar Power RPR sport fűmag keverék.

Néhány éve került be fajtaválasztékba a Barenbrug Water Save szárazságtűrő keverék, ami   megoldást kínál a szép vékonyszálú nádképű csenkesz megjelenéssel a kézzel öntözött kertekbe és azoknak akik  bármi okból  inkább kevés öntözést részesítik előnybe. Ez a fajta mély gyökérzetet nevel egy szezon alatt. A nevelési fázisban gyakran kell öntözni a fűmagot míg a kelés befejeződik. Majd fokozatosan szoktatjuk a gyökeret ahhoz, hogy lejjebb és lejjebb fejlődjön a talajban a vízadagok szabályzásával.

Fűfoltozás során a fűmag kelesztésre kell vigyázni, hogy a fűmag ne száradjon ki. Ezért legjobb, ha letakarjuk talajjavítóval 0,5-1 cm vastagon.

Új fajta a Barenbrug MOW SAVER lassúnövekedésű fűmagkeverék, ami szintén esztétikus megjelenést nyújt taposástűréssel, csak a növekedési erélye a fajtaösszeállításnak köszönhetően más. A nyesedékképződésben elmarad a hagyományos fajtákhoz képest, sokkal kevesebbet kell a területről lehordani, ezért a robotfűnyírós kerteknek ideális fűfajtája.

A fajtaválasztékban árnyékos területre külön kínálunk fűmagot, ami a fénytelen környezetben is jól elvan. Ami nyilván nem azt jelenti, hogy örökre tömött állományként díszleni fog, hanem inkább azt, hogy ELVISELI a körülményeket. Sokkal gyakrabban felül kell vetni ezeket a területeket, mint egy napos részt.