Humin Garden - Talajelőkészítés füvesítéshez

Amikor füvesítünk az a cél, hogy csodaszép, smaragdzöld gyep díszítse a kertet hosszú éveken keresztül. Ezért jelentős anyagi és munkaráfordítást igényel. Nem mindegy, hogy sikerül-e vagy sem.

Tudtad, hogy a gyep (pázsit) egészséges megjelenésének és minőségének a titka a talajban, egészen pontosan a talajéletben rejlik? A talaj egészsége, kondíciója határozza meg a növény egészségét.

Ahol van egészséges talajélet, ott egészséges a növény is.

Ezért ne sajnáld alaposan és legalább 25-30 cm mélységben megművelni a talajt, mert hosszú évekig ez a talajlazítás fogja szolgálni a kerted szépségét. Amennyiben nagyon kötött a kerti talaj, akkor szórj bele lazítónak kvarchomokot vagy jó minőségű komposztot (csak olyat, ami gyommagoktól mentes).

Amikor ezzel megvagy, szórd rá szerves anyagot és Humin Garden Plus granulátumot egymás után és műveld be a felső talajrétegbe.

A DCM Vivisol talajjavító kifejezetten az ideális talajszerkezetet segít előállítani és a talajéletet beindítani. Használata: 10-15kg / 100 m2 talajra szórva.

Ha ezzel megvagy, jöhet a hidrolizált huminsav, a Humin Garden granulátum a humuszpótlásra. Használata 2-5 kg/ 100 m2, a talajra szórva. Dolgozd be azonnal a talajba, mert nagyon könnyű a fajsúlya és szeles időjárásban elsodorja a szél a területről.

Miért jó a Humin Garden granulátum?

A talajok nagy részéből hiányzik a humusz, ami a talaj pufferképességét / tápelem és toxikus elem megkötő képességét tartja egyensúlyban.

A granulátum két humuszalkotó csoportot tartalmaz: huminsavat és fulvósavat.

A huminsav mint egy raktárkészlet funkcionál a talajban, a fulvósav pedig azonnal belép a tápanyagkörforgásba. Ezért a magok csírázásában nagy segítségünkre van, emellett még csávázó hatását is kitudjuk használni.
Amikor a megduzzadt magból a levelecske és a gyököcske kibújik, akkor a talajban lévő mikrobákkal fog legelőször találkozni.Ezek között vannak jók és rosszak is, mint mindenütt. Mivel az új élet kezdemény még nem rendelkezik védekező rendszerrel, a huminsav a patogén (betegséget okozó) kórokozóktól megfogja védeni.

A granulátum nagyon különleges tulajdonsággal bír : hidrolizált* és emiatt aktív a hatása. Hidrolizált annyit jelent, hogy kioldott hatóanyag. 
Ez a termék a piacon egyedülálló és beltartalmilag is legmagasabb hatóanyaggal készül.

Füvesítés előtt vagy füvesítés után érdemes használni?

Ideális körülmény nem mindig áll a rendelkezésünkre. Egy cseppet se bánkódj, ha már elkészült a vetéshez a talajszintezés és nem szívesen kezdenéd előröl a munkát azért, hogy bekeverd a szervesanyagot és a huminsavat a talajba.
A DCM talajjavító és a Humin Garden is kiszórható a fűmagvetés tetejére öntözés megindítása előtt. A víz szépen befogja oldani a felső talajrétegbe mindkettőt.

 

Vannak, akik a Humin Garde -Sol oldatot jobban szeretik használni

Az oldatot kilehet permetezni a magvetés tetejére hengerezés után is, nemcsak a gyepápolás során érdemes használni. Sőt vannak hobbikertészek akik kimondottan macerásnak találják a granulátumot oldani, mert ahhoz némi előkészület szükséges és idő is.
Ellenben az oldatot bármikor előlehet kapni, azonnal keverhető, fújható a későbbi kertészkedés során.

Fűmagvetés tetejére jó nagy dózist is kitudsz juttatni a talajra (granulátum szórás helyett), mert a kelesztő öntözés során úgyis felhígul. Ne cipeld a vizet a permetezővel!

200 m2 területre:
10 liter vízbe önthetsz 0,5 l vagy akár 1 litert is. A kelesztő öntözés során ( 7-14 nap) fog kapni annyi vizet a terület, hogy a koncentrációval nem lesz gond.