Blog

A GYEP TÁPANYAG UTÁNPÓTLÁSA ÉS A FŰ MŰTRÁGYÁZÁSA

Ha foltosodik, sárgul a gyeped, szórd ki a Fertőzésmegállító csomagot, hogy újra teljes pompájában smaragdzöld legyen a kerted. 

ŐSZI GYEPÁPOLÁS- AVAGY MEDDIG KELL NYÍRNI A FÜVET? MIKOR LEGYEN AZ UTOLSÓ FŰNYÍRÁS?

Az őszi kertgondozás során van néhány olyan visszatérő kérdés, amire mindenképpen szeretnék most válaszolni. Ahogy arról már korábban is írtam, az őszi munkálatok azért rendkívül fontosak, mert ezen múlik, hogy tavasszal milyen állapotban lesz a gyep, amire előbújik a hó alól.

A HOBBIKERTÉSZ LEGJOBB BARÁTJA: A PERMETEZŐ

Szépen zöldellő, bőségesen termőkert az ismérve annak, ha a kertész gondosan ápolja növényeit.

HATÉKONY GYOMIRTÁS VEGYSZEREK NÉLKÜL? LÉTEZIK ILYEN?

Nagyon sokan tapasztaljuk a kertgondozás során, hogy a gyomok bizony szívós jószágok. Bárhol felütik a fejüket, ahol egy aprócska kis rést találnak. Éppen ezért a térkövek, vagy a szegélyek állandó munkát adnak, ha igazán szép kertben szeretnél pihenni.

HÓPENÉSZES A GYEP, PEDIG MÉG NEM IS HAVAZOTT!

A hópenész egy nagyon látványos fertőzése a kertnek. A 10-30 cm átmérőjű, kifehéredő –sárguló ronda foltok nagyon el tudják keseríteni a kerttulajdonost, mert a kezelésük rendkívül nehézkes, többszöri permetezést, kezelést kíván.

MITŐL LESZ AZ ÖRÖKZÖLD TUJA ÖRÖK ZÖLD?

Tapasztalataim szerint az örökzöldekkel (tujákkal,lejlandy ciprusokkal, fenyőkkel) itthon nagyon kevesen tudnak jól bánni.

MGÉ
MGÉ
2017.12.14 17:58
2018 BÚÉK

Kezdd egy mosollyal az új évet!

MGÉ
MGÉ
2017.12.14 18:00
A TÖNKREMENT GYEPSZŐNYEG ESETE

Őszinte csalódottsággal és dühvel írom most ezeket a sorokat. Rendkívül kiábrándult vagyok, mert a napokban egy olyan eset szemtanúja voltam, ami megkérdőjelezi a kertépítők szakmai hitelességét.

A GYEP TÁPANYAG UTÁNPÓTLÁSA ÉS A FŰ MŰTRÁGYÁZÁSA

Ha foltosodik, sárgul a gyeped, szórd ki a Fertőzésmegállító csomagot, hogy újra teljes pompájában smaragdzöld legyen a kerted. 

SOHA TÖBBÉ NEM FOGOD UTÁLNI A PERMETEZÉST MOSTANTÓL!

Fejlesztések a bio növényvédelemben!

Izgalmas újdonságok várnak ránk 2018-ban. A webáruházunk palettája olyan új szerekkel fog bővülni, amelyek eddig csak a professzionális kertészkedők számára volt elérhető.

A „BIO” NEM AZT JELENTI, HOGY NEM PERMETEZZÜK A NÖVÉNYEKET!

A Tulipánshop januári hírlevelében olvastam egy cikket, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy a méhek és a lepkék komoly veszélyben vannak a klímaváltozás hatásai és az ember környezet kizsákmányoló és szennyező tevékenyége miatt.

MINDENKI MEGÉRDEMLI, HOGY GLÓRIA PERMETEZŐVEL GONDOZZA A NÖVÉNYEIT!

A növényvédelem, ahogyan én látom, a mai napig egy mumus a hobbikertészkedők szemében. Senki sem szeret permetezni – macerás dolog a régi, csepegő permetezővel dolgozni, a vegyszerek kiválasztása pedig már-már megoldhatatlan kihívás (kinek  a tanácsát  fogadjuk meg ...???).

GYEPSZŐNYEG ÁPOLÁSA TELEPÍTÉS UTÁN

Amikor vágyott csodaként a gyepszőnyeg egy nap alatt helyére kerül telepítéskor, tulajdonképpen egy új családtag érkezett ezzel a  a házhoz.

VALÓBAN JÓ MEGOLDÁS A VAKONDHÁLÓ?

A vakondok ellen sokan vakondhálóval védekeznek,  ám az emberek csak ritkán vannak tisztában ennek a meglehetősen drága módszernek az árnyoldalaival. Sokszor még olyanok is vakondháló mellett döntenek - teljesen feleslegesen -, akiknek soha nem is volt vakond a kertjükben és még a környékes sem láttak soha.

EGY INTERJÚ VELEM DR.KOCSIS ÁGNES SZERKESZTŐVEL

A mai blog témája egy kicsit rendhagyó lesz, más, mint ahogy eddig szokott lenni. Ugyebár mindig jelentkezek, megírom, hogy mit csinálj a kertedben, küldöm az aktuális témához a cikket, és mutatom, mivel ápold a kerted. Ma valami más miatt írok Neked. 

HOGYAN LESZ A VETETT FŰBŐL GYÖNYÖRŰ DÚS GYEPSZŐNYEG A FŰNYÍRÁS ÁLTAL?

A füvesítés egy aprólékos feladat, ami nem ér ott véget, hogy az előkészített talajra kiszórod a fűmagot. (Ha nem tudod hogyan is kell előkészíteni a füvesítés,katt ide a cikkért!)

MI A SMARAGDZÖLD FŰ TITKA? –AVAGY, AMIT A FŰNYÍRÁSRÓL TUDNOD KELL
MGÉ
MGÉ
2018.05.24 09:21
MI A SMARAGDZÖLD FŰ TITKA? –AVAGY, AMIT A FŰNYÍRÁSRÓL TUDNOD KELL

Talán már Te is hallottad az anekdotát a legendásan szép angol pázsitokról:

- Hogy sikerült ilyen smaragdzöld gyepet nevelnie? - kérdezte az amerikai turista a pázsitot nyíró angol úrtól.

- Nagyon egyszerű - válaszolta a megkérdezett - csak el kell vetni a fűmagot, és 300 évig rendszeresen kell nyírni!

Olvasd el a cikket IDE KATTINTVA, az Éva Kert oldalán!

NYÁRI GYEPGONDOZÁS, A NYÁRI HATALMAS ESŐZÉSEK KÖVETKEZMÉNYE

Nem kell hozzá jóstehetség, hogy már most megmondjam, hogy a 2014-es év meg fog ismétlődni (akkor  az átlagcsapadék évi 739.8 mm volt.)

A BIOKLIMATIKUS PERGOLA A HARMONIKUS KERT ELENGEDHETETLEN TARTOZÉKA

A díszkertek kialakításának legfőbb célja az esetek többségében nem más, minthogy a tulajdonosok kellemes zöldövezetben élvezhessék szabadidejüket.

HOGYAN HOZHATOD HELYRE NYÁR VÉGÉRE SÁRGA FOLTOS GYEPEDET?

Ennek a fele sem tréfa!  Akár a te kerted is lehet a következő … !

TUJA ŐSZI ÁPOLÁSA, TÁPANYAGOZÁSA

Tujasor a kerítés mellett, Leyland ciprus a szomszédok felől, és apróbb–nagyobb örökzöldek mindenhol. Az örökzöldek ugyanolyan fontos lakói a kertnek, mint a gyep, ugye nem felejtkezel meg róluk most ősszel sem!