Blog

HOGYAN LESZ A VETETT FŰBŐL GYÖNYÖRŰ DÚS GYEPSZŐNYEG A FŰNYÍRÁS ÁLTAL?

A füvesítés egy aprólékos feladat, ami nem ér ott véget, hogy az előkészített talajra kiszórod a fűmagot. (Ha nem tudod hogyan is kell előkészíteni a füvesítés,katt ide a cikkért!)

EGY INTERJÚ VELEM DR.KOCSIS ÁGNES SZERKESZTŐVEL

A mai blog témája egy kicsit rendhagyó lesz, más, mint ahogy eddig szokott lenni. Ugyebár mindig jelentkezek, megírom, hogy mit csinálj a kertedben, küldöm az aktuális témához a cikket, és mutatom, mivel ápold a kerted. Ma valami más miatt írok Neked. 

VALÓBAN JÓ MEGOLDÁS A VAKONDHÁLÓ?

A vakondok ellen sokan vakondhálóval védekeznek,  ám az emberek csak ritkán vannak tisztában ennek a meglehetősen drága módszernek az árnyoldalaival. Sokszor még olyanok is vakondháló mellett döntenek - teljesen feleslegesen -, akiknek soha nem is volt vakond a kertjükben és még a környékes sem láttak soha.

GYEPSZŐNYEG ÁPOLÁSA TELEPÍTÉS UTÁN

Amikor vágyott csodaként a gyepszőnyeg egy nap alatt helyére kerül telepítéskor, tulajdonképpen egy új családtag érkezett ezzel a  a házhoz.

MINDENKI MEGÉRDEMLI, HOGY GLÓRIA PERMETEZŐVEL GONDOZZA A NÖVÉNYEIT!

A növényvédelem, ahogyan én látom, a mai napig egy mumus a hobbikertészkedők szemében. Senki sem szeret permetezni – macerás dolog a régi, csepegő permetezővel dolgozni, a vegyszerek kiválasztása pedig már-már megoldhatatlan kihívás (kinek  a tanácsát  fogadjuk meg ...???).

A „BIO” NEM AZT JELENTI, HOGY NEM PERMETEZZÜK A NÖVÉNYEKET!

A Tulipánshop januári hírlevelében olvastam egy cikket, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy a méhek és a lepkék komoly veszélyben vannak a klímaváltozás hatásai és az ember környezet kizsákmányoló és szennyező tevékenyége miatt.

SOHA TÖBBÉ NEM FOGOD UTÁLNI A PERMETEZÉST MOSTANTÓL!

Fejlesztések a bio növényvédelemben!

Izgalmas újdonságok várnak ránk 2018-ban. A webáruházunk palettája olyan új szerekkel fog bővülni, amelyek eddig csak a professzionális kertészkedők számára volt elérhető.

A GYEP TÁPANYAG UTÁNPÓTLÁSA ÉS A FŰ MŰTRÁGYÁZÁSA

Ha foltosodik, sárgul a gyeped, szórd ki a Fertőzésmegállító csomagot, hogy újra teljes pompájában smaragdzöld legyen a kerted. 

MGÉ
MGÉ
2017.12.14 18:00
A TÖNKREMENT GYEPSZŐNYEG ESETE

Őszinte csalódottsággal és dühvel írom most ezeket a sorokat. Rendkívül kiábrándult vagyok, mert a napokban egy olyan eset szemtanúja voltam, ami megkérdőjelezi a kertépítők szakmai hitelességét.

MGÉ
MGÉ
2017.12.14 17:58
2018 BÚÉK

Kezdd egy mosollyal az új évet!

MITŐL LESZ AZ ÖRÖKZÖLD TUJA ÖRÖK ZÖLD?

Tapasztalataim szerint az örökzöldekkel (tujákkal,lejlandy ciprusokkal, fenyőkkel) itthon nagyon kevesen tudnak jól bánni.

HÓPENÉSZES A GYEP, PEDIG MÉG NEM IS HAVAZOTT!

A hópenész egy nagyon látványos fertőzése a kertnek. A 10-30 cm átmérőjű, kifehéredő –sárguló ronda foltok nagyon el tudják keseríteni a kerttulajdonost, mert a kezelésük rendkívül nehézkes, többszöri permetezést, kezelést kíván.

HATÉKONY GYOMIRTÁS VEGYSZEREK NÉLKÜL? LÉTEZIK ILYEN?

Nagyon sokan tapasztaljuk a kertgondozás során, hogy a gyomok bizony szívós jószágok. Bárhol felütik a fejüket, ahol egy aprócska kis rést találnak. Éppen ezért a térkövek, vagy a szegélyek állandó munkát adnak, ha igazán szép kertben szeretnél pihenni.

A HOBBIKERTÉSZ LEGJOBB BARÁTJA: A PERMETEZŐ

Szépen zöldellő, bőségesen termőkert az ismérve annak, ha a kertész gondosan ápolja növényeit.

MGÉ
MGÉ
2017.11.17 17:43
MIÉRT NEM DOBOZOLUNK?

Az új vásárlóink gyakran meglepődnek, amikor a megrendelt árut átadja nekik a futárcég. A csomag úgy szokott megérkezni, hogy a zsákos termékek (trágyáktalajjavítókvirágföldek) külön csomagolás nélkül landolnak  a megrendelőnél (csak a szállítási címkézés kerül rá az eredeti gyári zsákra), és csak az apróságok vannak dobozolva.

ŐSZI GYEPÁPOLÁS- AVAGY MEDDIG KELL NYÍRNI A FÜVET? MIKOR LEGYEN AZ UTOLSÓ FŰNYÍRÁS?

Az őszi kertgondozás során van néhány olyan visszatérő kérdés, amire mindenképpen szeretnék most válaszolni. Ahogy arról már korábban is írtam, az őszi munkálatok azért rendkívül fontosak, mert ezen múlik, hogy tavasszal milyen állapotban lesz a gyep, amire előbújik a hó alól.

HOGYAN SZABADULJ MEG VÉGLEG A MUHARTÓL?

Visszatérő probléma a kertekben, hogy nyáron felüti a fejét a „muharfertőzés”. Maga a növény egy szálas takarmányféle, ami kiszabadult a termesztésből és minden kertészkedőt fertőzésével kísért.

TÉNYLEG KELL ŐSSZEL IS GYEPET-SZELLŐZTETNI?

Őszinte döbbenettel az arcán kérdezte tőlem a fenti kérdést az egyik újdonsült kerttulajdonos, akinek tavaly füvesítettünk a frissen elkészült háza körül.

MGÉ
MGÉ
2017.09.01 17:29
ŐSZI TEENDŐK A KERTBEN

Ősszel a gyep téli felkészítéséhez 3 fontos feladatot kell elvégezned:

  • a gyepszellőztetés időben vagy annak pótlása drótos fésüléssel októberben
  • a tápanyag utánpótlást (ami segíti a fagykárok megelőzését) és
  • a lehulló lomb összegyűjtés.
    A kertbarátok számára ismét mozgalmas időszak következik.
MGÉ
MGÉ
2017.07.28 17:27
GYAKORI KÉRDÉSEK

Ezen az oldalon összeszedtem azt a 9 kérdést, amit egy kezdő vagy hobbi kerttulajdonos a leggyakrabban feltesz nekem, amikor komolyan elkezd foglalkozni a kerttel.

A GYEP TÁPANYAG UTÁNPÓTLÁSA ÉS A FŰ MŰTRÁGYÁZÁSA

Ha foltosodik, sárgul a gyeped, szórd ki a Fertőzésmegállító csomagot, hogy újra teljes pompájában smaragdzöld legyen a kerted.