Blog

IGAZOLÁS A FÜVESÍTÉS MIKÉNTJÉHEZ…

MGÉ
MGÉ
2017.02.19 13:11
IGAZOLÁS A FÜVESÍTÉS MIKÉNTJÉHEZ…

Még tavaly egy kedves hölgy kétségbeesve kért tőlem telefonon igazolást saját igazáról arra vonatkozóan, hogy a fűmagot nem elég csak elvetni egy gereblyével és meglocsolni a területet. Ugyanis a neki az a véleménye, hogy ha ez így működne, akkor mindenhol gyönyörű gyep díszítené az országot.

Bevallom arra is rávett a hölgy, hogy írásba adjam neki, hogy milyen előkészületek szükségesek a füvesítéshez, és azt bemutatathassa az óvodában, mert szeretné meggyőzni a szülőket arról, hogy az a munka, amit közösen hétvégén terveznek nem fog célra vezetni.

Már sok furcsaságot megértem az biztos, de ilyet még nem, hogy adjak egy igazolást arról, hogy mások nem jól tervezik a füvesítés mikéntjét.

És igazat adtam neki, nem is kell mondanom, hiszen ha így működne a kert zöldítése, akkor biztosan más szakmát kellett volna választanom korábbiakban, ugyanis nem lenne szükség a szakértelmemre manapság.

Visszakanyarodva a füvesítés előkészületeihez azt tapasztalom, hogy sokan nem is fektetetnek hangsúlyt rá, hanem csak elvetik a fűmagot és várják, hogy angol gyepszerű területet megszülessen.

Én inkább az alapok elkészítését javasolom, erős tápanyagozás, talajfertőtlenítő szórás kíséretében. Ha szükséges akkor legyen talajjavítás is akár fizikális akár szerves anyag típusú.

Ha ezek a munkák megtörténtek, akkor nagy az esélye annak, hogy lesz szép gyep a kertben. Feltéve, ha a  fűmag  rendesen kitud  kelni.

Hát igen.Innen kezdődik  az álomszép gyep megvalósulása.

Kattins  ide és nézd meg milyen profi hozzávalókat ajánlok  a kert füvesítéséhez.

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony