Blog

UTAK, TÉRKÖVEK ÉS TÉRFELÜLETEK KARBANTARTÁSA, GYOMTALANÍTÁSA A KERTBEN

MGÉ
MGÉ
2017.02.01 10:59
UTAK, TÉRKÖVEK ÉS TÉRFELÜLETEK KARBANTARTÁSA, GYOMTALANÍTÁSA A KERTBEN

Az utak és térfelületek karbantartása során a gyomirtásra kell a legtöbb időt szánnunk. Azoknál a térfelületeknél, ahol a gyomok megtelepedhetnek a felület réseiben és illesztéseiben, ott rendszeres karbantartásra lesz szükség.

Emiatt érdemes idejekorán gondolkodnunk, már a járda vagy a térfelület kialakítása során. Ha nincs időnk vagy kedvünk rendszeresen ellátni ezt a feladatot, inkább válasszunk olyan megoldást, ahol a gyomirtásra szükséges időt minimalizálhatjuk.


Házi praktikák is előtérbe kerülnek, ha nem szívesen nyúlunk a gyomirtóhoz, mint például az ecethez. Általában ebből a savanyú löttyből mindig akad egy üvegnyi a háztartásban és a hozzávaló sóból is. Fél liter10%-os ecethez tegyünk egy evőkanálnyi sót. Várjunk addig, még fel nem oldódik és egy pici kézi fújós flakonba töltve a folyadékot már elszánt gyomirtózókká válhatunk.

Ügyeljünk arra, hogy a gyomon kívül más növényre ne kerülhessen a házi praktikumból, mert nagy eséllyel az is elpusztul. Érdemes mindig a zöld felületekhez közeli permetezés esetén egy kis papír kartonból paravánt tartani az egyik kezünkben ,mert   akkor minden gond  nélkül egészen a  gyep széléhez tudunk közelíteni a megsemmisítő permetszerrel.

Újdonság  a bio gyomirtásban

Perzseléses  módszer  a technika segítségével ►Gloria Termoflamm bio elektromos - gyomirtózáshoz

A leleményes pasik találták ki biztosan, de létezik gyomperzselő is, ami teljesen bio tevékenységé  varázsolja a gyomirtást.

Ide kattintva tudja megvásárolni  a perzselő masinát.

Sikeres gyomirtást kívánok mindenkinek!

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony