Blog

KASPÓK, KÜLTÉRI DIZÁJN A KERTBEN

MGÉ
MGÉ
2017.02.18 13:08
KASPÓK, KÜLTÉRI DIZÁJN A KERTBEN

Amióta az ember szereti a szépet maga körül látni, azóta mindenhová dísztárgyakat rakosgat maga körül. Ez a kertben sincs másként.

Ezt némelyek olyan színvonalra viszik, hogy mindent összegyűjtenek és túlzásokba esnek e téren. Bizony a kertnek is van stílusa, ami a házhoz és a teraszhoz kapcsolódik szorosan. Ezért színvilágában, formájában is a környezetbe illőnek kel lennie egy kültéri kaspónak is nem csak a sziklakerti köveknek, csobogóknak.

Nem túl régen még a műanya virágtartók voltak a praktikusak a dísznövények ültetése szempontjából, és csak a bátrabbak vállalkoztak a kültéri beton kaspókkal való birkózására, ugyanis a fagyálló beton cudar nehéz.

 A megoldás itt kínálja magát a műgyantás és az üvegszálas kaspók formájában.

A Hollandiából importált a hasonló betonméretű kaspóhoz képest 70 %- al könnyebb virágedényeket már egy női kéz is játszi könnyedséggel oda teszi a kertjében, teraszán ahová akarja.

És elnézést kérek most a férfiaktól, de némi önállóság szabadult a hölgyekre ezzel a könnyített dekorációs kerti tartozékkal. Nem kell bevetni ezentúl minden női praktikát az ügyben, hogy  a kaspó arrébb kerüljön a meglévő helyéről.

 Végre lehetőség van, a formagazdag kínálatból kedvünkre saját magunk pakolgatni a kültéri kaspókat oda ahová mi szeretnénk. Mert milyen is a női lélek? Hát mindig variál. Sosem jó az első opció. Illetve illik kipróbálni, megvizsgálni több szempont alapján is, hogy esetleg hol lenne a legtökéletesebb helye a ház körül annak a dísznövénynek, virágnak.

Ezt most nőként  írtam és nem kertészmérnökként (Molnár Gábor Éva).