Kertépítés

A KERT ELLENSÉGE A ROVARKÁRTEVŐK ÉS A VAKOND

MGÉ
MGÉ
2016.01.14 18:16
A KERT ELLENSÉGE A ROVARKÁRTEVŐK ÉS A VAKOND

A kert ellensége ami csak a talajban lakik: pajor,lótetű,hangya,drótféreg,lószónyug lárva,meztelen csiga és  kert ellensége a vakond is.

Amikor elkészül a kert, mindenki boldog és vidáman telnek a hónapok. Minden szépen fejlődik és minden új levél óriási boldogság a kertészkedőnek, akit a sikerélmény elégedetséggel tölt  el. Aztán megérkezik a nyár és furcsa dolgok történhetnek. Mintha sárgulna és fényét vesztené a csodaszép smaragd tuja, ami amúgy minden gondoskodásunkat megkapott. Elkezd foltokban sárgulni kertünk büszkegsége, a gyep. És mindezeken felül még meglátogathat minket egy vakond is. A káoszelmélet már valósággá vált.

Először is nézzük meg, hogy mi okozhatta ezt a káoszt

A legelső kérdésem ilyenkor mindig az, hogy a kertépítés kezdetén milyen talajfertőtlenítés történt. Ha a válasz az, hogy „semmilyen”, akkor szép kihívás elé néz a kert. A probléma a talajban lakik, és vidáman kövérre zabálja magát a szép kert kárára.

Mit lehet ilyen esetben tenni? Természetesen vegyszert senki nem szeretne a saját élő környezetébe kijuttatni, mert ki tudja mikor bomlana le és milyen egészségkárosító hatásoknak tennénk ki családunkat és jómagunkat. Sokkal jobb megodás a biológiai védekezés.

Mit tudok ajánlani?

Horto bio vakondűzőt, az Amalgerol talajbiológiai egyensúlymegteremtőt talajkondícionálót és ROVARTÁVOLTARTÓ  rendszeres  használatát.

Ezek együttes alkalmazása már két-három hónap alatt olyan talajkörnyezetet teremt, amelyeket a kártevők (jelen esetben a vakond) nem szeretnek, ezért  inkább bőséges falatokat  biztosító  területre  költöznek.

Ezen szerek előnye az, hogy hosszan tartó talajegyensúlyt adnak, tehát a kiköltöztetett kártevők jó ideig nem fognak visszatérni, és kertünkbe visszaállhat a csend és a béke. Másik előnyük, hogy csak természetes és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaznak, így nem mérgeztük  vegyszerekkel a kertünket, hanem élhető kertet  alkotunk magunknak, nem csak szépet.

Tapasztalataim szerint ez a legkevesebb költséggel járó kártevőűzési eljárás  és  a legkényelmesebb megoldás  is, ha  védjük a kertjeinket, mintsem a bajokat orvosoljuk szüntelen.

Ismerd meg az új eljárást a következő cikkben ide kattintva, amiben  részletesen levan írva a vegyszermentes  talajfertőtlenítés hatású  megoldás!

Kártevőktől mentes és vakondmentes kertet kíván
 Molnár-Gábor Éva,  a füvesasszony