Gyakori kérdések

HOGYAN MŰKÖDNEK A TALAJKONDICIONÁLÓK, MIT CSINÁL AZ AMALGEROL

MGÉ
MGÉ
2017.08.25 14:20
HOGYAN MŰKÖDNEK A TALAJKONDICIONÁLÓK, MIT CSINÁL AZ AMALGEROL

„Hogyan működnek a talajkondícionálók, mit csinál az Amalgerol?”

A talajkondícionálók feladata, hogy a talajkörülményeket javítsa. Sok növénybetegségnek a talajban keresendő az oka. Egészen pontosan a talaj megváltozásában. A termőképes föld ismérve, hogy laza és ép a kapilláris rendszere, ezért a levegő és víz-háztartása is megfelelő körülményeket teremt a növények gyökerei számára. Amikor a növények satnyulni kezdenek az öntözés és a tápanyagok dacára, akkor a talajjal van gond.

Ennek többféle oka lehet:

  • a taposás (a nedves talajra dolgozni nem szabad, mert a taposás kiszorítja a talajból a levegőt, elzárja a kapillárisokat.) és
  • a műtrágyázás, ami miatt kipusztulnak a mikroorganizmusok a talajban, amelyek fenntartják a laza szerkezetet és a kapillárisokat.

 

Az Amalgerol ennek a víz-levegő háztartásnak a visszaállítását segíti úgy, hogy a természetes talajjavító mikroorganizmusokat táplálja, segíti szaporodni.

Ezek teszik porózussá a talajt, így a növények nagyobb intenzitással tudják felvenni a tápanyagokat. A kapilláris rendszer visszaállításával pedig lehetővé válik, hogy az Amalgerollal kezelt területen a növények az aszály, vagy a talajvíz okozta sokkot is jól vészeljék át.

Fontos: az Amalgerol használható örökzöldek permetezésére, nem csak beöntözésre!

Humin Gardennel együtt talajok megváltoztatására, javítására kiváló párosítás.

Az Amalgerolról itt találsz részletes leírást!

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony