Blog

FÜVESÍTÉS HIBÁI ÉS A GYEPGONDOZÁS BUKTATÓI KÖRBEJÁRVA

MGÉ
MGÉ
2019.08.31 14:01
FÜVESÍTÉS HIBÁI ÉS A GYEPGONDOZÁS BUKTATÓI KÖRBEJÁRVA

Lassan vége a nyárnak, egyre többen térnek vissza a dolgos hétköznapokba a tenger- vagy Balaton parti láblógatásból, és sokan ilyenkor szembesülnek azzal is, hogy megint nem lett az igazi a szezonjuk a kertben.

Csak megsárgult a gyep, idén is feltúrta a vakond a pázsitot, az örökzöldek satnyábbak, mint valaha…
Aztán jönnek az ön-vádló kérdések:

Mit rontottam már megint el?”

 

A kert épp olyan, mint egy kisgyermek. Meg kell tanulni ápolni, gondozni, és ez nem megy egyik pillanatról a másikra.
Lelkes kertészmérnökként, amikor belevágtam a saját vállalkozásomba ugyanígy jártam én is. Sőt, a szakmai kérdéseket tekintve is hosszú évek tapasztalásai kellettek ahhoz, hogy ma itt legyek én, és itt legyél Te, aki olvasod a levelem.

Lelkesen vágtam bele akkor a webáruházba, amivel az volt a fő célom, hogy értékes forrása legyen a tudásnak (elvégre mit ér a sok okos javaslat, ha csak az enyém?), és a megvalósításhoz szükséges minden eszköznek. Amikor az első onlinebolt változat elkészült én voltam a legboldogabb ember a földön.
Volt rajta néhány hasznos cikk és kiváló termék. Az eredmények mégsem jöttek. Sőt…

Ezalatt nem restelltem elmenni profikhoz és tanácsot kérni, mert sokszor éreztem, hogy egyedül nem fog menni.

Hosszú évek kemény tanulása, próbálkozása kellett ahhoz, hogy igazán piacra tudjam vezetni a webáruházat és egyáltalán a Füvesasszony nevet, a mögötte zakatoló gépezetről szót sem ejtve, ahol én voltam az ügyfélszolgálat, a raktáros, az anyagbeszerző, a könyvelő, a marketinges, és nagyjából minden, miközben családanyaként is helyt kellett volna állni (töredelmesen be kell vallanom, ez utóbbi sokszor nem sikerült).

Olyannyira kihívás volt a webáruház, hogy az elején csak azokat a termékeket tudtam árulni ahol hosszú határidős fizetési lehetőséget kaptam a partnerektől, hogy legyen egy minimális raktárkészletem.

Aztán jöttek az olyan ziccerek, mint amikor kifogytam a csomagoló dobozokból, a futár pedig itt állt a kapuban és meg kellett oldanom a helyzetet (Ezt úgy sikerült végül, hogy a közeli cipőboltba átszaladtam és elkértem a felesleges dobozokat, hogy az aznapi rendelést fel tudjam adni… biztos néztek akkor a vevőim, de legalább célba ért a csomagjuk.)

Abba akartam-e hagyni? Ó, de még hányszor megfordult a fejemben, hogy miért is gürcölök… de valahogy mindig úrrá lettem a kétségen, és kitartottam, mert volt egy vízióm és van egy célom.

Mindezek a kihívások kellettek ahhoz, hogy megtanuljam gondozni, fejleszteni a vállalkozásom. Hogy legyen megfelelő raktárkészletem, tudjak tervezni előre csomagolóanyaggal, nyomtatópapírral, utánajárjak hogyan lehet az időrabló munkafolyamatokat automatizálni (pl. számlázás), hogy én azzal foglalkozhassak, amivel értéket teremtek: Segíteni neked!

Ezzel a levéllel, a cikkekkel, a telefonos vagy személyes konzultációkkal és természetesen azzal, hogy kiszolgálom a megrendeléseid, hogy mielőbb rendbe tudd hozni a kerted, ne csússz ki a szezonális munkálatokból, csak mert nincs ott időben a tápanyag…

Hosszú évek tapasztalata kellett, hogy megtanuljam hogyan lehet olajozottan működtetni az internetes vállalkozást. Ez pedig tökéletesen megegyezik azzal a tanulási folyamattal, ahogyan a kertet is ápolnod kell.

Előrelátóan, minőségi eszközökkel, termékekkel.

Például, anno több futárcéget kipróbáltam, mire megtaláltam a mostani Partneremet, akivel jól működünk együtt. Pont mint sok ügyfelem, aki hosszú évek műtrágyázásai után most kezdenek a szerves trágyákkal és áldásos hatásaikkal megismerkedni.

Ugyanakkor van, ahol nem megy ez az átállás csettintésre. Kell az összecsiszolódási idő, mint nekem a webfejlesztőkkel, akihez néha egy külön szótár, vagy gyorstalpaló tanfolyam kellene.

Ha te is így érzel a kerttel kapcsolatban tökéletesen megértem. Ez egy önálló szakma, amit 8-10-12 órás műszakban lehet csinálni.

Könnyen lehet, hogy nem rontottál el semmit, vagy csak apróságokon csúszott el az idei szezonod… de most itt a lehetőség, hogy kézbe vegyél egy szótárt a kertedhez.

Ezzel már az őszi munkálatoknál elő tudod készíteni azt, hogy a következő tavaszod gördülékenyebb legyen, megkíméld magad a kudarcoktól.

Ez a szótár nem más, mint a Tavaszi és  Őszi problémamegoldó workshop.

Egy nap, ami koncentráltan a kertről, a kertben előforduló kihívásokról és azok hathatós kezeléséről szól.
Kiemelt témája lesz az idei évben tapasztalt gombabetegségek kezelése, és a talaj gyógyítás új módszerei, amivel végleg megszabadulhatsz a kemikáliák szükségszerű használatától. Ezzel teremtve egészséges, biztonságos környezetet magadnak és a szeretteidnek.

A kedvenc részem pedig az benne, hogy már 1 szezon alatt is megtapasztalhatod, hogy mennyivel kevesebb munka van egy egészséges kert fenntartásával, mint a betegségek elleni folyamatos küzdelemmel.

Egy szó mint száz, ha kevesebb munkával, szebb és egészségesebb kertet szeretnél jövőre, akkor itt a helyed!
Spórolj meg magadnak éveket és sok-százezer Ft-ot a tanulókörökön!

Szeretettel várlak a soron következő találkozón  a sok-sok hasznos tudás és gyakorlat mellett egy finom ebédre is!

Kattins ide<<< és nézd meg mikor lesz  a következő Problémamegoldó nap!

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony