Rólunk írták-webshop

A MI TÖRTÉNETÜNK….

MGÉ
MGÉ
2017.01.10 11:06
A MI TÖRTÉNETÜNK….

2013 tavaszán lassan véget értek a ház körüli felújító munkák és miután a törmelék és lom elhagyta az udvarunkat, kétségbeesve láttuk, hogy az a „szép zöld gyep” már nyomokban sem lelhető fel nálunk. 

Jött a töprengés, milyen füvet vessünk?!

No és itt lett más a történet, mint eddig bármikor. Ha már újra gondoljuk az egész udvar kérdést miért ne gondolhatnánk nagyot? Pontosabban, megfogalmaztuk, hogy mit is szeretnénk látni ha kilépünk a házból. Füvet. Zöldet, nagyon zöldet. Tömöttet, de mégis puhát, vékonyszálút. Azért két naponta ne kelljen vágni ( dolgozunk ) és az sem lenne rossz ha a nagy árnyékot adó fűzfánk tövében is fű nőne, nem csak a damilos szegély vágó segítene eltüntetni a gazt.

Rendben, de hogyan tovább? Eddig sem a „szórjunk valamit, hogy ne legyen sár” táborba tartoztunk, de többet szerettünk volna.

Jött a kutatás az interneten és már szinte jelnek vettük, hogy mindketten akertfuvesites.com oldalt találtuk a legtöbbet mondónak. Rengeteg jó tanács mellett jól felszerelt web-áruház, és pár tévhit megcáfolására bukkantunk.

Igen ám, de mégis kérdés maradt, hogy vajon a mi talajunk kötött, laza, tartja a vizet vagy tápszegény …stb.  Nos ezen a ponton nyúltunk a telefonhoz . És milyen jól tettük !!

Rendkívül kedves hölgy vette fel a telefont ( Molnár Gábor Éva ) és rövid bemutatkozás után már azt vettem észre, hogy az udvarunkról úgy beszélgetünk, mintha egy családtagról kérdeznének J.

Hogy issza a vizet? Mekkora a terület? Fekete vagy inkább barnás a föld színe? Mikor és mennyi ideig éri napfény? Van-e öntöző berendezés? No és moha?

Ekkor tudtuk, hogy jó számot hívtunk! Soha nem tapasztaltuk, hogy ilyen szeretettel, alázattal mindazonáltal óriási szakmai tudással lehet egy kis földterülethez viszonyulni.

Nem volt kérdés, hogy személyes terepszemle következzen (bár a távolság kb. 110 km). A füvesítés végül augusztusra maradt, mert a gondos előkészítést azért nem hagyhattuk ki, de mindvégig megkaptuk a telefonos támogatást. Ezek után már csak az időjárást figyeltük(forró nyár volt) és végül eljött a nagy nap. Csak álltunk és pár óra alatt már az öntöző berendezés permetezte a területet. Profi kis csapat kivonult, igazi jöttek, láttak, győztek történet volt.

Bár minden instrukciót megkaptunk (és persze még fűmagot, tápanyagot, műtrágyát is) amikor elmentek úgy éreztük magunkat mintha egy csecsemővel hagytak volna itt minket.

Úgy is bántunk a területtel!Hosszú percekig néztük, ahogy megy az öntözés, figyeltük a napokat és örültünk az első fűszálaknak.

Csodálatos volt, ahogy minden egyes vágás után szépen erősödött a mi kis füvünk. Valóban szép zöld, egyenletes, vékony szálú mégis dús, pont amilyet szerettünk volna. Csodálatos élmény a látvány, többen meg is jegyezték „hát ilyen is lehet egy  gyep ?! „

Igen, egyszerű földi halandónak is! 

Jött az ősz és sejtettük, hogy nem csak az időjárás változik, hanem a szép zöld gyepünk is talán másra vágyna már. Telefon, rengeteg infó de a személyes segítséget újból jobbnak láttuk, hiszen fotón mégsem ugyanaz minden és az első évben még ugye a rutin sem alakult ki.

Éva és csapata újra segítségünkre volt, nyugodtan álltunk a tél elé.

A tavaszi első vágás igazolt is minket nagyon szép látvány a mi kis udvarunkon a fű. ( illetve most már gyep és a gaz is már gyom nálunk amióta Évát megismertük  )

Igazán hálásak vagyunk a segítségért, maximális hozzáértést, nagy tapasztalatot, odaadó figyelmet és a növények felé mutató tisztelet átadását kaptuk!

Jó érzés manapság olyan szakemberekkel találkozni, akik becsületesen, odaadóan, magas fokú szakértelemmel és sok éves tapasztalat birtokával végzik munkájukat! Őszintén ajánlom bárkinek, hiszen egy-egy konzultációval akár évek felesleges munkáját, pénzt és bosszúságot spórolhatunk meg. Egy kis odafigyeléssel pedig örömünket lelhetjük kertünkben!

Gratulálunk és köszönjük !

 Czepó Judi  Békéscsaba, 2014.