Vakond távoltartása

Hogyan tartsd távol a vakondot a kertedtől?
Ricinussal letudod szoktatni, hogy vadászmezőnek érezze a kerted.
Szórd ki fűre 2,5 kg 250 m2-re és töbszörös öntözéstől a ricinussal átfogja illatosítani a talajt, nem lesz többé vonzó a vakond számára a vadászat.Három havonta ismételd meg.

Amennyiben tudod, hogy honnan várható a vakond látogatása, oda kell összpontosítani a ricinus szórást 2-3 m szélsségben, amikor már kitessékelted végleg a kertedből.Az ismétlődő kiszóráskor ne feledkezz meg, mert lesz aki a 3 hónap leteltére figyelmeztetni fog.

Ajánljuk a lenti termékeket, hogy megold a problémát.

Nézet:
Sorrend:

A kaviccsal díszitett kertrészekbe is beletudok szórni a granulátumot, amit alaposan bekell öntözni, vagy a természetes csapadékra is bízhatod a granulátszemcse oldást.

A füstpatron bevetésének akkor van jelentősége, ha már hosszab ideje használója a kertnek a kisvakond.
A füstpatront  a vakondjáratban szétterjed, a ricinusolaj füstej bevonja a járat oldalát, ahol fizikai gátat képez annak felületén és mellékízt ad táplálékforrásnak. Amikor kitudod terelni a kis állatot a kertből csak utána lesz a granulátumnak  távoltartó hatása igazán hálás megoldás.

A vakondnak nem csak a giliszat a táplállék forrása, hanem a rovarlárvák, amik talajlakó életet élnek a talajban mint a pajor, lótücsök, lószúnyog lárva, bársonylégy lárva ...

Ezek a lárvák nagy kárt képessek a gyep gyökérzetében tenni.A vakond ezeket felkutatja és elvan szépen a kertben mint egy szupermarketben.Ha ezt nem akarod bevárni, akkor inkább megelőző mikrobiológia védekezéssel mint a RadiVita kipermetezésével tusz védekezni. Így nem lesz a vakondnak sem tápláléka.

Amennyiben még csak foglalkoztat a téma, ajánljuk ingyenes tudásanyagjainkat.

Mélyebben érdekel a téma? Mentorprogramjainkkal a füvesítés és kertészkedés szakértőjévé válhatsz.