Sárga folt a gyepben

Sárga foltok megjelenésekor annak megszüntetésére a legelső lépés legyen, hogy Humin Garden talajkondicionáló mit kezelési eljárás, azonnal beöntözésre vagy kipermetezésre kerüljön. Ez a vegyszerementes megoldás azonnal működésbe lép a barnuló fűfoltok ellen. Ez azért lehetséges, mert a Humin Garden huminsav magas pH-ja azonnal képes a gombabetegséget csillapítni. Képes a fű gyökérzetét és levélzetét akkora energiával ellátni, hogy az magától képes lesz a megújulásra.

Második lépés az esti gyepállomány permetezés.Nyáron nagyon fontos, hogy az esti órákat válaszd erre.
Készítsünk egy koktélt a fűnek: 10 liter vízbe kerüljön 0,25 l Humin Garden- Sol oldat + 0,2 l Amalgerol és 2 l Esstence Origo gombabetegség elleni gilsztahumusz oldat.
A koktél egész éjjel a fű levelén úgy viselkedik mint egy lombtrágya. A beteg levelek ezek után már nem tudnak fertőzni, az ép levelek pedig védelemmel lesznek ellátva.

Harmadik lépés, hogy fűnyírás után a DCM Antagon talajjavítót kiszórod 200 m2 (1 zsák) este és másnap reggel bőséges öntözéssel beleoldod  a talajba.

Ajánljuk a lenti termékeket, hogy megold a problémát.

Nézet:
Sorrend:

Sárga foltok megjelenésének a fűben legtöbbször előjele van, de a fakó fű leginkább tápanyaghiányra utal.

A gyep gonozás nem ördöngős feladat, de annak veszélyét, hogy megismétlődjön a gyengültségből fakadó betegség megjenés és képes legyen a növény felvenni a harcot, azt a talaj kondicionálásával lehet leghatékonyabban elérni.

A permetezéseket ismételni kell, legalább három alkalommal érdemes fűnyírás után bármelyik nap esti órában.

Amikor az Esstence Origo elfogy, akkor két hetente továbbra is érdemes a permetezést végezni a Humin Garden és az Amalgerol kombóval. A talajkondiconálók permetezésével folyamatos kondició építés zajlik mint a növényben mint a talajban. A jó mikroorganizmusok felszaporodnak és uralják majd a területet.

Amennyiben még csak foglalkoztat a téma, ajánljuk ingyenes tudásanyagjainkat.

Mélyebben érdekel a téma? Mentorprogramjainkkal a füvesítés és kertészkedés szakértőjévé válhatsz.