Füvesítés

MIÉRT JOBB AZ ŐSZI FÜVESÍTÉS, MINT A TAVASZI?

MGÉ
2017.03.23 19:11
MIÉRT JOBB AZ ŐSZI FÜVESÍTÉS, MINT A TAVASZI?

Ha azt nem vesszük figyelembe, hogy már nyár végén a füvesítés előkészületeit meg kell kezdeni (némely kert esetében akár már nyár elején neki fogunk a gyom irtásának, a talajmunkáknak), akkor egyértelműen mondhatom, hogy az őszi füvesítés előnyösebb a tavaszinál.

tavaszi füvesítésben a legtöbb gondot a terület felgyomosodása okozza, amelyet, ha nem kezelnek, akár a gyep életébe is kerülhet.  

                                                              Őszi füvesítés gyomosodása ►

Az őszi füvesítést ezért tartom szerencsésebbnek a tavaszinál, mivel az évszak adottsága miatt megszabadulunk a tavaszi, magról kelő gyomok nagy mennyiségétől.

Nem állítom, hogy az őszi füvesítésben nem fog kikelni gyom, hanem azt, hogy ami a téli fagyok ellenére megmarad a gyepben, azt kora tavasszal már tudjuk vegyszeresen kezelni. Addigra a gyepünk megerősödik, megbokrosodik, és bátran meg tudjuk gyomirtózni kétszikű gyomok ellen, vagy gyomirtós műtrágyát szórhatunk rá.

Az őszi füvesítésnek számos előnye van még emellett, de ez az egy is elég nyomós érv ahhoz, hogy mindenképp ősszel vessük a füvünket!

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony