Gyakori kérdések

HOGYAN KELL HELYESEN HASZNÁLNI A BIOFUME FÜSTPATRONT?

MGÉ
MGÉ
2017.12.10 16:54
HOGYAN KELL HELYESEN HASZNÁLNI A BIOFUME FÜSTPATRONT?

Hogyan kell helyesen használni a Biofume füstpatront?

A kitúrt földet kislapáttal felszedjük a gyepről, majd helyén egy éles, kisméretű ásóval négyzet alakú léket vágunk a talajba.

Az ásónyi földet kiemeljük, majd ujjainkkal megtapogatjuk a talajban vájt lék oldalait keresve a járatot (ahol közlekedett a kis vakond).

Előfordulhat, hogy az első vakondtúrás feltárása után választanunk kell egy másikat. Ez abban az esetben ajánlatos, ha a megtalált járat közel van a földfelszínhez. Érdemes minél mélyebb járatot választani, mert az nagyobb valószínűséggel fő útvonala a vakondnak.

Általában két lyukat kell, hogy találjunk a túrás alatt. Ezt valamelyest egy kis locsolókannába töltött vízzel óvatosan tisztítsuk ki, nehogy a járat eltömve legyen egy kis földbeomlással!

A  Biofume zárókupakját levéve úgy készüljünk a kanóc meggyújtására, hogy térdeljünk le a lyuk mellé, fordítsuk oldalra a műanyag házat (hogy ne lélegezzük be a füstöt), és  a gyújtózsinór  meggyújtása  után azonnal  azonnal helyezzük a járatba  a füstölgő ricinus patront! Mindkét járatba egy-egy  füstpatront kell elhelyezni.

A  korábban kiemelt földléket helyezzük vissza a kiásott lyukba.

A füst átjárja majd a járatot, rárakódik annak falára, ami által majd három hónapig használatra alkalmatlan lesz a közlekedési  útvonal.

Sajnos a járat a kert alatt továbbra is ott lesz, ami esetleg a későbbiekben másik vakond támadásnak ad utat,  ezért inkább a megelőzésre kell jobban koncentrálnunk és érdemes a RadiVita permetezését a kertápolásba  beiktatni, hogy a talajlakó rovarlárvákat minnél kisebb egyedszámban tartsunk a talajunkban.

Molnár Gábor Éva, füvesasszony