Blog

BIO GYEPTRÁGYA KÖRNYEZETTUDATOS MEGOLDÁS

MGÉ
MGÉ
2019.07.17 13:50
BIO GYEPTRÁGYA KÖRNYEZETTUDATOS MEGOLDÁS

Tényleg varázslat a környezetbarát kertápolás és a bio tápanyagozás? 

A napokban akadt meg a szemem egy kertépítő cég megváltozott filozófiájával kapcsolatosan. A cég profilja már vagy 15 éve a műtrágyákkal való tápanyagozás volt, most pedig éles váltásként elkezdtek környezetbarát, bio anyagokkal dolgozni.

Magát a váltás jó szívvel üdvözlöm, mert én is abban hiszek, hogy vissza kell adnunk a környezetünknek, amit elvettünk tőle az elmúlt évtizedekben a műtrágyákkal (élettelenné tettük). És azt is tudom, hogy egyre tudatosabbak a kertbarátok is abban, hogy a gyermekeik, házikedvenceik számára biztonságos, vegyszermentes környezetet teremtsenek.

 

Amivel azonban nem értek egyet, sőt egyenesen felháborítónak tartom azt, hogy az egészet úgy állítja be a cég, mintha egy ördögtől való dolog lenne a környezetbarát technológia, és csak profi szakember nyúlhat ezekhez a szerves anyagokhoz,
különben „Ajaj! Oda a kerted!”-seperc alatt tönkreteszed a váltással.


Mert ez NEM ÍGY VAN.

Sőt!

Te, aki nap mint nap körbe sétálsz a kertben, te vagy az, aki láthatod a változásokat, hogy mikor hogyan kell beavatkozni, mire van szüksége a gyepnek. Nem az a kertész, aki egy évben 3-5 alkalommal ellátogat hozzád néhány órára, hogy  valamit kiszórjon  a fűre, a kertre.

Viszont meg kell tanulnod felismerni a gyep változásait, hogy ezt meg tudd tenni. És hidd el nekem, ez nem atomfizika. Nagyon sok ügyfelem van, akik 1-1 telefonos vagy személyes tanácsadás, vagy workshop után rendkívül ügyes kertészekké váltak (itt olvashatod a beszámolóikat).

Ki tudják választani, hogy éppen milyen tápanyagra, vagy mikrobiológiai szerre van szükségük, és ki tudják juttatni megfelelő módon azokat. És nem, hogy kárt tesznek a kertjükben, hanem egyenesen csodát!

ÉS ERRE TE IS KÉPES VAGY! (Mert annak is kell lenned, hiszen nem terem minden bokorban hozzáértő szakember, aki azonnal a rendelkezésedre tud állni, ha baj van a kertben).

Az első lépés lehet az, hogy a régi műtrágyádat lecseréled szerves trágyára. Nekem és az ügyfeleimnek a DCM termékei váltak be. Ezek közül is, ha most ismerkedsz a bio és környezetbarát megoldásokkal jó választás a DCM Bio Gyeptáp amihez hozzáadva a talajkondicionálókat olyan fejlődést lehet produkálni a kertben, ami nem csak szép, hanem jó benn élni is.

Természetes nitrogén, tápanyag  és  szénforrás  nem illan el a talajból, hanem maga az élet forrása lesz. Fokozatosan, mintegy 3 hónapon át fejti ki a hatását a gyepre.

Elsősorban azoknak ajánlom ezt a Bio gyeptrágyát, akik csak a legmagasabb minőséget tudják elfogadni, mert kisbabájuk vagy kutyusuk, cicájuk van, akinek az egészsége mindennél előrébb való. Számukra ez egy 100%-ig vegyszermentes, környezetbarát megoldás, ami ráadásul csodaszép kertet is eredményez.

Tudj meg többet,teljes részleteséggel a vegyszer- (és műtrágya) mentes kertgondozásról a blogomon, vagy az őszi workshopomon!

Vegyszer- és műtrágyamentesen is smaragdzöld gyepet kíván
Molnár Gábor Éva, a füvesasszony