Gyepápolás, tápanyagozás

Így fékezd meg a lótücsök ámokfutását!

MGÉ
MGÉ
2021.08.18 18:10

Lyukak a gyepben, furcsa kis túrások, csíkok a fűben. Ez jelzi a hívatlan vendéget.

Sajnos nagyon könnyű elsiklani az első baljós jelek felett, aztán arra eszmél az ember, hogy a kert napok alatt olyan állapotba kerül, mintha lebombázták volna.

Pedig mindezért egy alig 3-5 cm-es rovar a felelős: a rendkívül kártékony lóbogár, aljas lótetű, vagy lótücsök, aki népes családjával rombolja le az ápolt kertet.

Mivel a kártevők nyáron feltöltekeznek élelemmel, és ősszel kezdik befészkelni magukat a téli helyükre, ilyenkor résen kell lenni, és most kell megelőzni a jövő évi inváziót.

 

A kártevők elleni prevencióról, és a már szabadon garázdálkodó lótücskökről is lesz szó a szeptemberi Problémamegoldó Workshopon, amire már tudsz jelentkezni!

Lefoglalom a helyem!  

Idén várhatóan nem lesz több ilyen személyes találkozó, ahol minden kérdésedre felelni tudok egy személyes tanácsadás árának töredékéért, ezért, ha nem a lótücsök a legnagyobb gondod, akkor is bíztatlak, hogy gyere el.

 

Ha pedig nem tudsz most eljönni személyesen, de érintett vagy, mindenképp olvasd el az új cikkemet a témáról az Éva Kert oldalon!

 

Szeretettel várlak a workshopon, és lóbogármentes, szép zöld gyepet kívánok:

 Molnár Gábor Éva, a füvesasszony