Blog

Így lesz tökéletes a kerted Bicomb használatával

MGÉ
MGÉ
2021.01.23 07:48
Így lesz tökéletes a kerted  Bicomb használatával

2021-re hoztam neked egy olyan terméket,
ami vegyszermentes és hathatósnak ígért megoldás a kültéri épített elemek (pl.térkövek) hosszú távú megóvására, tisztántartására.

Ismerkedj meg a Biocomb termékcsaláddal. 

Amikor elkészül egy fa kerítés vagy korlát csodaszép színe van, látszik az erezete, élettel teli. 

Ugyanígy a frissen rakott térkőnél is a szabályos mintázatokban és a rendezett ’’tercián’’ órákig el lehet gyönyörködni. Vagy mondhatom a kerti kutakat, kő kaspókat, a frissen festett ház falát. Amikor elkészül nagyon szép. 

 

A közös bennük, hogy idővel megveti mindegyiken az élet a lábát, és elcsúfítja azokat. 

A fa szép lassan mintha koszolódna, megjelennek rajta mohák, zuzmók, vagy akár algás részek a félárnyékos, árnyékos oldalon. Egyre ápolatlanabb hatást kelt. 

A szép fugákból, ronda egyenetlen vonalak lesznek, a fa-, kő és falfelületek foltosodnak, „kivirágzanak”, befeketednek.

Ilyenkor nincs más hátra, mint elővenni a gyökérkefét és a magasnyomású mosót, és belevágni a kegyetlen szélmalomharcba. 

Tapasztalataim szerint, ha egyszer megtapad az élet a kültéri felületeken, nagyon gyorsan visszatér, legyen bármilyen alapos is a tisztítás. 

Pedig az ördög a részletekben rejlik: lehet csodaszép gyeped, ha a kerti szerszámos falán vállmagasságig kúszik az alga. Az összhatás inkább ápolatlan lesz… és valljuk, be egyre bosszúsabbak leszünk és tehetetlennek érezzük magunkat.

Nekem is van egy ízléses kő-kutam a kertben, amit sajnos az öntözőrendszer rendszeresen eláztat. Eleinte még jól is állt neki a kismértékű elszineződés, patinás hatást keltett. Az évek alatt a patinás megjelenésből viszont egy teljesen elfeketedett, nyálkás felület lett, amihez nem szívesen néz az ember. Én is évente 3-4 alkalommal sikálom gyökérkefével, hogy ne csúfolkodjon a díszkert közepén… Vajon van rá más megoldás?

Ahogy azt megszokhattad, minden évben hozunk újdonságokat. Idén sincs ez másképp. A vegyszermentesség jegyében régóta keresem a megoldást arra, hogyan legyen a kerítés, a házfal, a tető, a kerti kaspók, vagy épp a kis kő-kutam felülete mindig kifogástalan szépségű anélkül, hogy körömszakadtáig kellene súrolni.


Örömmel jelentem be, hogy most itt az ígéretesnek tűnő megoldás. Ez nem más, mint a Biocomb tisztítószer család.

Ez egy vegyszermentes és hathatósnak ígért megoldás a kültéri épített elemek (pl.térkövek) megóvására, tisztántartására. 

Az alapos, saját tesztelés ugyan még csak most fog indulni, de a korábbi vásárlók elégedett visszajelzései nagyon meggyőzőek számomra is, ezért felkerültek a webáruházba a gyártó termékei. 

Amit érdemes tudnod a Biocomb tisztítószerekről:

Hosszú hatásúak (akár 2-3 évig megelőzhetik a szennyeződések újbóli megtapadását) és öntisztuló formulájúak, azaz csak ki kell permetezni:

Hatékonyan pusztítják el a különböző nem kívánt szennyeződéseket már egyetlen permetezés után is (+10°C hőmérséklet felett alkalmazható), de én mindenképp javaslom prevenciós céllal a kezelés megismétlését 1 éven belül. 

Személy szerint nekem a legjobban az tetszik benne, hogy biológiailag lebomló, így a környezetre nem ártalmas és még csak nem is muszáj leöblíteni. Ha úgy gondolod, nyugodtan a természetre hagyhatod, hogy az elhalt szennyeződéseket lemossa az eső.

Rövidesen itt a tavasz, és kipróbálhatjuk ezeket az ígéretes újdonságokat. 
Legyen idén az egész portád szép tiszta, ápolt összhatású! Alga, moha és más szennyeződésektől mentes felületeket kíván
Molnár Gábor Éva, a füvesasszony