Blog

Hogyan lettem 56 évesen a Te postásod?

MGÉ
MGÉ
2021.11.24 05:38
Hogyan lettem 56 évesen a Te postásod?

Rendhagyó írásom ez a mai. Ennek apropója, hogy a holnapi napon töltöm be az 56. életévemet.

A napokban sokat tűnődtem rajta, hogy mit sikerült teremtenem az eddigi életemben. Egyre közeledve a hatvanhoz már nem jutnak eszembe világmegváltó gondolatok, megelégszem a postás küldetéssel is.

Bizonyára Te is voltál már így, hogy egy kicsit hátra tekintettél és számot vetettél az addig elért eredményeiddel, sikereiddel, kudarcaiddal. Hogy lesz-e mit hátra hagyni.

Én a magam részéről bizakodónak látom, hogy sikerült, és még remélem sokaknál sikerül elszórni olyan gondolat magvakat, amik kicsírázva és kalászkába szökkenve új magokat érlelnek, amit szanaszét fúj majd a szél. A magokkal szétáramlik a hit, a bizalom, a tenni vágyas, hogy van remény arra, hogy új világ születhessen nyomunkban. 

Bizakodó vagyok, hogy a küldetésem teljesülni fog. Érzem, hogy nem hagysz cserben, mert Te is ezt akarod: egy egészségesebb, élhető környezetet vegyszerek nélkül. 

Szinte hihetetlen, de az idei évben három 70 évesnél idősebb kertbarátommal sikerült beszélgetni (egyikük mentoráltam is), akik még akarnak az élettől kapni egy megértést és úgy akarnak ezután élni, hogy tanulnak, fejlődnek folyamatosan.

Mert nem hagyhatjuk gyermekeinket, unokáinkat úgy hátra, hogy nem tanítjuk meg őket vegyszermentesen kertészkedni, vegyszermentesen táplálkozni, vegyszermentesen élni, mert különben belepusztulnak. 

A természet rendjét kell követnünk. 

Tettünk egy kis kitérőt, de be kell látnunk, hogy a termeszét rendjébe ágyazott törvények azok, amik minket is működtetnek. Aminek nekünk is megkell felelnünk. Így hát ne próbáljuk uralni a természetet, fogadjuk el, hogy részei vagyunk.

Fogadjuk el, hogy a földanyát támogatva van csak jövőnk. Mert tudd, hogy Te is képes vagy a saját kis kertedben megteremteni a csodát! Lehet, hogy halványan pislákol a te kis kerted, mint a gyertyaláng a sötétben. De a sok gyertyaláng már fényességet és meleget is tud adni azoknak, akik köréje gyűlnek. Én arra tettem fel az életem, hogy minél több ilyen kis lángot lobbantsak fel a tanításaim által.

A rombolás helyett válasszuk a támogatást, őrizzük meg azt, amink van és fordítsuk vissza a bolygónk hanyatlását. Tegyünk olyan dolgokat, amivel jobbá tesszük a világunkat. 

Ilyen a kertápolás is. 

Csak akkor nyúlj vegyszer után, amikor már más úton nem tudod megvédeni a kerted, növényeidet, konyhakertedet. Viszont azért, hogy ez ne következzen be újra és újra, mindig járj egy lépéssel előrébb a megoldással, hogy ne a problémával keljen foglalkoznod. Törekedj a megelőzésre, a prevencióra. 

Nem akarok álszent lenni. Én sem csináltam mindig így. Én sem éltem mindig így. De váltottam, mert megértettem, hogy ahogyan élünk az nem oda vezet, ahova reméljük, hanem a hanyatlásba. 

Meg kell érteni a MIÉRTEKET, és az okokat rendbe hozni a sehova se vezető állandó tüneti kezelések helyett.

Így, születésnapom alkalmából szeretném megköszönni a megtisztelő figyelmedet, hogy segíted a missziómat. Hiszek benne, hogy Te és én csak együtt tudunk változásokat elérni az emberi szemlélet- és életmódjában.

Kérlek, amikor beszélgetsz valakivel a kertápolásról, ajánld figyelmébe az Évakert oldalát, hogy ő is megismerje a vegyszermentes kertfenntartás lehetőségeit, hogy egyre több magocskát vessünk el, és egyre több gyertyaláng lobbanjon fel a sötétben. 

Szeretettel, a Te postásod:
Molnár Gábor Éva, a füvesasszony