Tuja kondicionálására, védelmére Smaragd Extra Mg (Fosfitex Mg)

Gyártó: Agroqinter S.L.
Webshop ár:
7 690 Ft

Tuja kondicionálására, örökzöldek védelmére Fosfitex Mg használjunk évente egyszer
Jobb megelőzni a betegséget ,mint gyógyítani!

Literes kiszerelés
A tuja kisebb gyökérrendszerrel rendelkezik kifejlett 5-6 méteres állapotában.

Smaragd  Extra Mg   új  nevet  adta a forgalmazó  a készítménynek, a  beltartalmi  összetvők nem  változtak  a néváltozással.

A stressz tűrő képessége nagyon alacsony, a légaszályt nehezen viseli. A foszfit hatóanyaggal a növény belső védelmét erősítjük meg, nagyobb gyökérrendszer növelésére serkentjük, ezáltal hosszú megmaradást biztosítunk neki nem ideális talajkörülmények között is.

A tuja a magnézium hiányra is nagyon érzékeny, legtöbbször olyan tünetet produkál a levélzet alsó szintjén, mintha ki akarna száradni. A legyengült növényt a kórokozók is könnyen megfertőzik, pedig elviekben a tuja nem igényli a növényvédelmet. 

Betegség megelőzésére és kondíció javítása érdekében öntözzük be az örökzöldjeinket Fosfitex Mg. A növény köré földből készítsünk egy öntözőtányért és abba töltsük bele a tápoldatot. Szükség szerint 2-3 alkalommal.

- 10 l víz keverjünk 1 -1,5 dl hatóanyagot (3-4 örökzöldre osztjuk el)
  Az új ületésű 1- 1,5 méteres tujára, örökzöldre elég  10 liter vízbe 0,5 dl is önteni.

  • Foszfor (P2O2)  40%
  • Magnézium –oxid (MgO) 10%

Smaragd  Extra Mg   új  nevet  adta a forgalmazó  a készítménynek, a  beltartalmi  összetvők nem  változtak  ezáltal a Fosfitex  Magnéziumnak

Lombtrágyaként is alkalmas a Fosfitex kijuttatása bármilyen örökzöld növényre, akár lombhullató fára, dísznövényre.
-10 liter vízbe 50 ml

Ajánlom    a  kezelésekhez a prohumint , mint  folyékony humuszt (talajerő-javításhoz).Kettő együtt igazi tápanyagforrás  az örökzöldek tápanyagfeltöltéséhez és  gyógyításához is.

A Fosfitex lombtrágyák fosfit hatóanyaga a belső védelmet meghatározó fitoalexin serkentéssel befolyásolja kedvezően a tápanyagforgalmat és a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. Javítja a stressz tűrést, az általános ellenálló képességet. Rendkívül összetett életeni hatásuk szinte minden élettani folyamatra kiterjed, ezért megelőző kezelésekkel látványos eredményeket tudnak produkálni.

Kiszerelés: 1 l flakon

 

 

Biztonsági adatlap Megtekintem
Pataki Dóra
2019. Május 09.
Az új leylandi ültetést sikerült megmenteni.Szépen visszatért a színük és elkezdtek életre kelni, fejlődni.
Clementis György
2017. November 27.
A Fosfitex Mg (Smaragd Extra Mg) + Prohumin + Amalgerol hármassal sikerült megmentenem a több részen barnulásnak indult 50 db tujámat. A tavaszi (április) és kora nyári (június), előírás szerinti beöntözés és permetezés hatására erőteljes és látványos fejlődést tapasztaltam. A tuják a gondoskodást sűrű, zöld lombozattal hálálták meg nyár végére, ami azóta is töretlenül tart. Ajánlom Mindenkinek a termékeket és ezúton is köszönöm Éva önzetlen, professzionális szakmai segítségét.
Jakab Zoltán
2016. Október 15.
A már már kiszáradásra jutott Lejlandi ciprusaimat,(100ból kb 6db)megmentette kb. 3 hónap alatt.Szépen felzárkóztak a többi közé.Sárga színből megint zöld lett.Prohuminnal együtt használtam az ajánlás szerint.Ajánlom mindenkinek,és köszönöm a szakmai segítséget.
Müller György
2016. Március 11.
A leylandi ciprus barnulása miatt vásároltam a tavalyi évben, és a pár hónapos ültetvényt sikerült megmentenem használatával . Időben felismertem a problémát és az idei tavaszon már nyoma sincs a tavalyi barnulásnak.Sikerült új gyökérrendszert nevelni az örökzöldeknek és gyönyörű egészséges a fejlődésük.
Lantos Krisztián
2015. Szeptember 11.
Tujához ezt ajánlom mindenkinek, igaz nem a legolcsóbb, de felesleges a boldban kapható szerekkel próbálkozni, mert csak pénzkidobás! Én sokat kipróbáltam, de csak ez az egy vált be! Én kétszer "permeteztem" lombtrágyaként kéthetes kivárással. Közben pedig alulról öntöztem a Fosfitex-el a megadott arányban. Majd még két-három havonta biztos ami biztos ismétlem a folyamatot. Szuper az eredmény, a szomszédok is csak pislognak, mert az elején sárguló tuja újból gyönyörűen zöldül.
Varga Ilona
2015. Március 10.
Amióta megtaláltam ezt a gyökereztető löttyöt, azóta olyan kövéren zöldek a kaspós tujáim ,hogy öröm nézni őket.
Hargitainé Éva
2015. Március 09.
Építkezés miatt átkellet a sziklakertből mentenem az örökzöldeket cserepekbe.Nagyon féltem ,hogy ezt nyáron miként fogom tudni megvalósítani úgy hogy a zöldek is túléljék.De egy kivételével mind megeredt újból.
Koszoné Farkas Anita
2015. Március 09.
Valóban helyrehozta a sövényben lévő három darab sárgulásnak induló leylandit. Nagy öröm volt számomra, hogy tudott segíteni a Fosfitex Mg az örökzöldeken.
Kovács Orsolya
2015. Március 08.
100 db leültette örökzöldből két hónap után kb.30 darab elkezdett belülről barnulni és száraz ágacskák is kezdek megjelenni már, amikor sikerült az elhalási folyamatot visszafordítani. Öntöztük is rendesen a fosfitexel és sikerült mindet megmentenünk.
Írjon véleményt!

Termékhez ajánljuk

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal