Örökzöld cserjék gondozása

A legtöbb kertben megtalálhatók az örökzöld bokrok, így ezek gondozását mindenképpen meg kell említenünk a kertfenntartás tárgyalásakor.

 Az örökzöld cserjék öntözése az első két évben bír kiemelt jelentőséggel. Ez az időszak határozza meg a gyökeresedés minőségét, így a rosszul öntözött növény képtelen rendesen fejlődni és fennmaradni. Az öntözést lehetőleg a reggeli órákra időzítsük! A cserépbe ültetett cserjéket még gyakrabban kell öntözni, hiszen a felmelegedő cserép általi vízveszteség még nagyobb.

 Örökzöld cserjék esetén folyamatos tápanyagpótlásra van szükség, főleg legyökeresedés idején (ültetés után) ha gyönyörű, fejlődő növényeket szeretnénk.

kavicstakarás
kavicstakarás

A lombtrágyák remek megoldásnak bizonyulnak, melyeket a növény a levelein és a hajtásain keresztül hasznosíthat, de én jobban szeretem inkább öntözni a lombtrágyákat, főleg MULCS-TAKART, KAVICS-TAKART talaj esetében. A speciális folyékony tápanyag kiválóan pótolja a hiányt, amit a talaj nem tud biztosítani, de a folyamat jótékony hatással van a növény egészére, így magára a gyökérzetre is. Egyszóval a  rendszeres tápanyagozás egészségesebbé teszi a növényünket. Közvetett módon pedig a betegségekkel szemben is ellenállóbbá válik, ha rendszeresen jól tartjuk az örökzöldjeinket.

 Örökzöld cserjék esetében fontos lehet a téliesítés. Ilyenkor a fagyérzékeny növényeket (rododendron) megvédhetjük olyan módon, hogy a tövére földkupacot, szalmát vagy fakérget helyezünk.

Vásárolja meg  az ideális tápanyagot  az örökzödjeinek!

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal