Dísznövények

ÖRÖKZÖLD CSERJÉK GONDOZÁSA

MGÉ
MGÉ
2017.01.30 13:32
ÖRÖKZÖLD CSERJÉK GONDOZÁSA

A legtöbb kertben megtalálhatók az örökzöld bokrok, így ezek gondozását mindenképpen meg kell említenünk a kertfenntartás tárgyalásakor.

Az örökzöld cserjék öntözése az első két évben bír kiemelt jelentőséggel. Ez az időszak határozza meg a gyökeresedés minőségét, így a rosszul öntözött növény képtelen rendesen fejlődni és fennmaradni. Az öntözést lehetőleg a reggeli órákra időzítsük! A cserépbe ültetett cserjéket még gyakrabban kell öntözni, hiszen a felmelegedő cserép általi vízveszteség még nagyobb.

 Örökzöld cserjék esetén folyamatos tápanyagpótlásra van szükség, főleg legyökeresedés idején (ültetés után) ha gyönyörű, fejlődő növényeket szeretnénk.


A lombtrágyák remek megoldásnak bizonyulnak, melyeket a növény a levelein és a hajtásain keresztül hasznosíthat, de én jobban szeretem inkább öntözni a lombtrágyákat, főleg MULCS-TAKART, KAVICS-TAKART talaj esetében. A speciális folyékony tápanyag kiválóan pótolja a hiányt, amit a talaj nem tud biztosítani, de a folyamat jótékony hatással van a növény egészére, így magára a gyökérzetre is.

Egyszóval a  rendszeres tápanyagozás egészségesebbé teszi a növényünket. Közvetett módon pedig a betegségekkel szemben is ellenállóbbá válik, ha rendszeresen jól tartjuk az örökzöldjeinket.

 Örökzöld cserjék esetében fontos lehet a téliesítés. Ilyenkor a fagyérzékeny növényeket (rododendron) megvédhetjük olyan módon, hogy a tövére földkupacot, szalmát vagy fakérget helyezünk.

Vásároljon minigranulátumot kis kiszerelésben  örökzödjeinek ha  kaspóban neveli azokat!

https://kertfuvesites.hu/Tuja-mutragya-helyett-tapanyagozz-organikus-modszerrel/cikk/478/

 

Molnár Gábor Éva, a füvesassszony