Örökzöldek ápolása

Az örökzöldek ápolása során ugyanúgy kell tápanyagokat és vizet biztosítani a növényeknek, mint a gyepnek.Így lesz igazán szép kertedben egészséges a tuja, fenyő, leylandi, babérmegy, boróka,tiszafa és ciprus is.Már az örökzöld növény ültetésénél kell a növénytáplálást megkezdeni.A földbe helyezés után közvetlenül történjen a növény és a talaj táplálása a tápanyagban gazdag víz belocsolással.Ezt ismételd meg minden évben tavasszal és ősszel, hogy az örökzöldek kondicóját fenntudd tartani, betegség ne érje őket.

Nézet:
Sorrend:

Legfontosabb az örökzöldek ápolása során, hogy mindig a talajt töltsük fel alaposan, mert a talaj szolgálja a növényt.
Amikor csak műtrágyázással akarjuk megoldani a tápanyagpótlást, akkor csak a növényt etetjük és a talaj tápanyagszolgáltató képességét romboljuk. A felnem vett nitrogén mind a talajvízbe mosódik ki, vagy a levegőbe távozik.A kálium és a foszfor nagyobb része felnem vehető készletként felhalmozódik.Vagyis a növény kiszórt műtrágya mennyiség mellett éhezik és legyengül.

Legideálisabb megoldás az örökzöldek hosszan tartó díszértéknek megtartása érdekében, ha a talaj humuszkészleteit támogatjuk ( Humin Garden Plus), amivel pufferképességét fenntartjuk.

Egészséges talajban egészséges örökzöld növény fejlődik.

A mikroorganizmusok, a növény gyökere köré csoportosulva szimbiózisra lépve szolgálják a növényt.
Az örökzöldeknek sajátságos mikrobiom közösségé van és ezek felszaporodását, jólétét a gyógynövényes Amalgerol szolgálja.

Legtöbb talajban van kielégítő mennyiségű magnézium, ennek ellenére mégsem képes az hasznosulni.
Pedig az örökzöldek akkor szépek, ha fényesen zöld levélzettel pompáznak a kertekben.
Smaragd Extra Mg foszfitex formában tartalmazza a foszfort (gyökereztető hatás) és klorofilképzést erősítő magnéziumot. Hiánybetegség megelőzésre és betegségek kezelése miatt rendszeresen, legalább évi két alkalommal ajánlott kijuttani a talajba  az öszeállított tápanyagcsomag egyikkét.

Az időjárás szélsőséges csapadékeloszlása miatt legjobb formában kell tartani az örökzöldeket, hogy örökké zölden díszítsék kertünket.
Ezt pedig az örökzöld folyékony tápanyagcsomag ÖRÖKZÖLD RUTIN 2 összeállításával lehet legkönnyebb módszerrel és hatásfokkal elérni.