Neked is lehet könnyedén gyepszőnyeged egy füvesítéssel

Neked is lehet könnyedén gyepszőnyeged egy füvesítéssel

Nagy dilemma előtt több család minden évben, hogy megengedhetik-e maguknak a gyepszőnyegezés költségét a kerépítés, pázsitfelújítás során vagy sem. Esetleg annak befektetési költségét szívesebben elköltenék más kerti kiegészítőkre.

A tavaszi füvesítés hátrányait figyelembe véve igen nagy kihívás gyomos előkészítetlen területek füvesítésede nem lehetetlen a csodapázsit elérése.

 A legnagyobb ellenségünk tavasszal a gyomosodás. Ugyanis a gyomokat csak bebokrosodott gyepállománynál lehetséges gyomirtózással kitisztítani, ezért elképzelhető a sok kézi beavatkozás, hogy megelőzzük a fű befulladását. Azokon a területeken ahol eluralkodni látszik a gyom, muszáj kézzel, késel belegyomlálni a területbe, amíg a fű el nem éri a nyolchetes kort, hogy vegyszeren is hozzá lehessen a területhez nyúlni.

Ellenben az őszi fűvetéskor ezt nagymértékben ellehet kerülni. A gyomfajták magja ősszel már gyengén kel, többségük ki is fagy és csak néhány gyomfajta tűri jól a telet, amit minden gond nélkül tavasszal lehet kezelni. Ezért a tavaszi időszak a gyep életében már könnyen kezelhető kertterületet ad, amit minden hobbikertészkedő könnyen ápolni tud némi szakértői segítséggel.

Ezt a segítség letölthető egy PDF- ben ahol az egész évi fenntartási folyamat le van írva.

Tulajdonképpen a kertfüvesítés során a gyomosodás csak egy pillanatnyi probléma, inkább a helyes gyeptápanyagozás és ápolási folyamattól függ, hogy mikor lesz a füvesített terület gyepszőnyeg  telepítés hatású.

Ha valaki elég kitartó és nagyon szorgalmas két-három  hónapon keresztül,akkor  a füvesített terület is tud olyan lenni ,mintha gyepszőnyeget vásárolt volna.

Én is így csinálom!

Kapcsolódó cikkek
Tavaszi füvesítés előnye és hátránya a kertépítésben
Elolvasom
Tavaszi füvesítés előnye és hátránya a kertépítésben
2015. November 20.
Minden kerttulajdonosban felmerül a kérdés kertépítés előtt, hogy tavasszal előnyös-e füvet vetni vagy ősszel. Ez mindig az adott terület, kert állapotától függ és  az előkészületektől,  és nem utolsó sorban az igényektől amit a fűvel szemben támasztunk.
Miért jobb az őszi füvesítés, mint a tavaszi?
Elolvasom
Miért jobb az őszi füvesítés, mint a tavaszi?
2015. November 24.
Ha azt nem vesszük figyelembe, hogy már nyár végén a füvesítés előkészületeit meg kell kezdeni (némely kert esetében akár már nyár elején neki fogunk a gyom irtásának, a talajmunkáknak), akkor egyértelműen mondhatom, hogy az őszi füvesítés előnyösebb a...
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal