Gyepszőnyeg

NEKED IS LEHET KÖNNYEDÉN GYEPSZŐNYEGED EGY FÜVESÍTÉSSEL

MGÉ
MGÉ
2016.01.16 12:30
NEKED IS LEHET KÖNNYEDÉN GYEPSZŐNYEGED EGY FÜVESÍTÉSSEL

Nagy dilemma előtt több család minden évben, hogy megengedhetik-e maguknak a gyepszőnyegezés költségét a kerépítés, pázsitfelújítás során vagy sem.

Esetleg annak befektetési költségét szívesebben elköltenék más kerti kiegészítőkre.

A tavaszi füvesítés hátrányait figyelembe véve igen nagy kihívás gyomos előkészítetlen területek füvesítésede nem lehetetlen a csodapázsit elérése.

 A legnagyobb ellenségünk tavasszal a gyomosodás. Ugyanis a gyomokat csak bebokrosodott gyepállománynál lehetséges gyomirtózással kitisztítani, ezért elképzelhető a sok kézi beavatkozás, hogy megelőzzük a fű befulladását. Azokon a területeken ahol eluralkodni látszik a gyom, muszáj kézzel, késel belegyomlálni a területbe, amíg a fű el nem éri a nyolchetes kort, hogy vegyszeren is hozzá lehessen a területhez nyúlni.

Ellenben az őszi fűvetéskor ezt nagymértékben ellehet kerülni. A gyomfajták magja ősszel már gyengén kel, többségük ki is fagy és csak néhány gyomfajta tűri jól a telet, amit minden gond nélkül tavasszal lehet kezelni. Ezért a tavaszi időszak a gyep életében már könnyen kezelhető kertterületet ad, amit minden hobbikertészkedő könnyen ápolni tud némi szakértői segítséggel.

Ezt a segítség letölthető egy PDF- ben ahol az egész évi fenntartási folyamat le van írva.

Tulajdonképpen a kertfüvesítés során a gyomosodás csak egy pillanatnyi probléma, inkább a helyes gyeptápanyagozás és ápolási folyamattól függ, hogy mikor lesz a füvesített terület gyepszőnyeg  telepítés hatású.

Ha valaki elég kitartó és nagyon szorgalmas két-három  hónapon keresztül,akkor  a füvesített terület is tud olyan lenni ,mintha gyepszőnyeget vásárolt volna.

 

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony