Dísznövények

HOGYAN TÁPANYAGOZZUK AZ ÖRÖKZÖLDEKET TALAJTAKARÁSOS TERÜLETEKEN?

MGÉ
MGÉ
2016.05.15 13:23
HOGYAN TÁPANYAGOZZUK AZ ÖRÖKZÖLDEKET TALAJTAKARÁSOS TERÜLETEKEN?

Kedvenc növények közé tartoznak a smaragd tuják, a leylandi sövények, a szoliter fenyőfák, a sziklakerti örökzöldek szinte országszerte.

Az ember nagy vágya, hogy maga körül sok zöldet lásson még télen is, ezért sokan szívesen telepítik kertjükbe és a teraszokra kaspóba, virágládába.

A gyomosodás ellen és az állandó párolgásvesztés (öntözés elkerülése) miatt divatos a talaj fenyőkérges takarása-mulcsozás, vagy a díszítő kavicsozás.

Ez a módszer arra alkalmas a hasznossága mellett, hogy az örökzöldek tápanyagpótlás lehetőségét leszűkítsük. Amikor zsákos szerves anyagokban vagy  a szemcsés tápanyagokban gondolkodunk csak nagy nehézség árán megoldható azok kijuttatása a talajra. Vagy időben nem hasznosuló anyagokat vagyunk  képesek kiszórni ezekre a területekre.

A megoldás minden esetben a folyékony táplálás. Rendszeresen főleg azokon a területek szükséges, ahol még nincs beállva az állomány vagy nagyon szegényes erőben a talaj.

Mondhatom, hogy nagyon egyszerű a dolog, csak öntsünk nyakon a növényt tápanyaggal,  mert a folyadéknak(Humin Garden Plus-Sol) nem  akadály a  talajtakarás.

Amikor kezelést végzünk, amire a kevés időnkből alig tudunk szakítani, akkor ne csak egy dologra koncentráljunk, hanem komplexen végezzük el a feladatokat.Gyógyítás mellé mindig használjunk tápanyagot  és ha a talajunk tömörödött, akkor kezeljük  Amalgerollal is.

A kompleksz  kezeléshez már összevan készítve  az örökzöldre  való tápanyagcsomag és egy növényvédelemhez  szükséges lombtrágya, hogy  vegyszermetesen, de  hatékonyan lehessen permetezni tavsszal és ősszel.Itt találod  a webáruházban!

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony