Gyepszőnyegezés hatása

Gyepszőnyegezés hatása

Gyepszőnyeggel készen kapjuk azt az eredményt, amelyet füvesítéssel egy éven át tartó munkával érhetünk el. A kert azonnal zöld pompába öltözik, és szinte varázsütésre megváltoztatja a kertet. Történt pár éve, hogy a megrendelő nem tudott a munkája miatt odahaza lenni (jellemző) és késő délután, amikor hazaért, míg mi az utcán gyepszőnyegeztünk addig bement az udvarba.

 Amikor befejeztük a munkát, mi is bementünk kertbe és mit láttunk? Láttuk, hogy a házigazdánk benne ül hintaszékben és mereven bámulja a kertet. Azonnal kérdőre is vontuk, hogy ha valamit nem helyesel, akkor azonnal orvosoljuk, de mondja már meg, hogy mi a baj a munkánkkal. Bevallom erre nem is gondoltam, hogy az építkezés után két évet várt erre a pillanatra és most nem tudott örömében elszabadulni a látványtól.

 Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy gyepünk még új, és ebből adódóan sérülékeny! Még legalább három hétig dédelgetni kell a legyökeresedéséig, majd külön figyelmet kell szentelni az öntözésre. Ha az időjárás túlságosan szélsőséges, a növényvédelmet sem szabad elhanyagolni. A felnyesett gyepszőnyeg kevésbé tűri a stresszt az új helyén, és hajlamosabb a betegségekre. Ezért a gyepszőnyeget a hűvösebb, nyár eleji vagy őszi periódusban igyekezzük letelepíteni.

A gyepszőnyeg telepítéséhez  mindent profi segédanyag megvásárolható egy helyen a web áruházunkban, hogy tökéletes legyen évekig a pázsit a kertben.

Címkék: gyepszőnyeg
Kapcsolódó cikkek
Mit kapunk, ha gyepszőnyeget vásárolunk?
Elolvasom
Mit kapunk, ha gyepszőnyeget vásárolunk?
2015. November 24.
A gyepszőnyeg azoknak jó választás, akik kevés időt tudnának fordítani a pázsitnevelésre– gyomlálni nem kell, csupán öntözni és nyírni. Habár többletköltséggel jár a hagyományos fűmagvetéshez képest, de az árral valójában azokat a hónapokat fizetj...
Hogyan maradjon zöld a gyepszőnyegünk?
Elolvasom
Hogyan maradjon zöld a gyepszőnyegünk?
2015. November 24.
-Minőségmegőrzés saját otthonunkban- Nyírással, öntözéssel, tápanyagfeltöltéssel készítik elő a szakemberek a gyepszőnyeget – a kertünkben nekünk is ezt a műveletsort kell követnünk. Így a minőséget is megőrizve ápolt és élénkzöld színű pá...
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal