Gyepszőnyeg

GYEPSZŐNYEGEZÉS HATÁSA

MGÉ
MGÉ
2015.12.15 12:24
GYEPSZŐNYEGEZÉS HATÁSA

Gyepszőnyeggel készen kapjuk azt az eredményt, amelyet füvesítéssel egy éven át tartó munkával érhetünk el. 

A kert azonnal zöld pompába öltözik, és szinte varázsütésre megváltoztatja a kertet. Történt pár éve, hogy a megrendelő nem tudott a munkája miatt odahaza lenni (jellemző) és késő délután, amikor hazaért, míg mi az utcán gyepszőnyegeztünk addig bement az udvarba.

 Amikor befejeztük a munkát, mi is bementünk kertbe és mit láttunk? Láttuk, hogy a házigazdánk benne ül hintaszékben és mereven bámulja a kertet. Azonnal kérdőre is vontuk, hogy ha valamit nem helyesel, akkor azonnal orvosoljuk, de mondja már meg, hogy mi a baj a munkánkkal. Bevallom erre nem is gondoltam, hogy az építkezés után két évet várt erre a pillanatra és most nem tudott örömében elszabadulni a látványtól.

 Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy gyepünk még új, és ebből adódóan sérülékeny! Még legalább három hétig dédelgetni kell a legyökeresedéséig, majd külön figyelmet kell szentelni az öntözésre. Ha az időjárás túlságosan szélsőséges, a növényvédelmet sem szabad elhanyagolni. A felnyesett gyepszőnyeg kevésbé tűri a stresszt az új helyén, és hajlamosabb a betegségekre. Ezért a gyepszőnyeget a hűvösebb, nyár eleji vagy őszi periódusban igyekezzük letelepíteni.

gyepszőnyeg telepítéséhez  mindent profi segédanyag megvásárolható egy helyen a web áruházunkban, hogy tökéletes legyen évekig a pázsit a kertben.

ORGANIKUS TÁPANYAGOZÁSI PROGRAMOT TÖLTSD LE INNEN!

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony