Garamhegyi Márta ajánlása

Három éve füvesítettük újra a kertet, valamint egyidőben automata öntözőrendszert is kialakítottunk. Sokat költöttünk rá és gyönyörű volt a gyep, míg egyszer csak sárga foltok jelentek meg rajta. Kiderült, hogy elgombásodott.

Mivel 40 fok körüli nappali hőmérsékletek voltak, sokat locsoltunk és valószínűleg ennek következtében jelentek meg a fránya gombák.

Teljes pánikba estünk!

Mindenfelé érdeklődtünk, hogy mit lehet ilyenkor tenni.  Az elött nem is hallottunk róla, hogy a fü is gombabeteg  lehet.

Kaptunk ilyen-olyan tanácsokat és az egyik tanácsra hallgatva megvettünk egy drága gombaölöszert, de amikor itthon jobban elolvastunk mindent a flakon hátulján, nem mertük kipermetezni, mivel van két tündéri kistestü kutyusunk.

Féltünk, hogy károsítjuk az egészségüket ezzel a vegyszerrel(rendszresen eszik a fűszálakat).

Ekkor mondta egy ismerösöm, hogy miért nem kérdezem meg Molnár Gábor Éva Kertészmérnököt. Elmondta, hogy nekik is nagyon sokat segített, mert az ő füvük is gombás volt, de a mérnöknö segítségével teljesen rendbejött. Szebb, mint valaha volt. Azóta mindenki irigyli a szép gyepüket.  

Mondta, hogy nyugodtan hívjam fel. Meg is adta az elérhetőségét.

Felhívtam és igaza volt az ismerősömnek, mert nagyon kedves volt a kertészmérnöknő.

Elmondtam az erős vegyszerek iránti félelmemet a kutyusok miatt és azt tanácsolta, hogy a Bordóilé+Kén  SC szerrel permetezzünk, mert az gyakorlatilag nem mérgező, hiszen   a természetben is megtalálható anyagokat tartalmazza(bionak is mondható).

Nagyon örültünk a jó tanácsnak és meg is vettük, de még azzal is vártunk egy kicsit, mert közben olyan ötletem támadt, hogy előbb kiszárítom azokat a csúnya gombákat és mivel a nagy hőség után pont jött egy pár kicsit hűvösebb nap, nem locsoltunk!

Gondoltam lesz ami lesz, lehet hogy a fü is kiszárad, de reméltem, hogyha újra locsoljuk megint rendbe jön.

Úgy is volt, a fű nem halt ki, de a gombás fertőzés szemmel láthatóan csökkent, mivel tudvalévő, hogy a gomba nedves meleg közegben terjed a legjobban.

Természetesen az óta csak korán reggel locsolunk, amit szintén a kedves mérnökön javasolt.

Na de persze azt is tudtuk miként Éva is írta, hogy ezzel azért nincs elintézve    a megbetegedés és lepermeteztük a Bordóilé+kén Neo SC-vel, valamint megrendeltük – szakatanácsra - a DCM Antagon szerves talajjavítót, ami szintén  megfelelő tápanyagozás a  gombabeteg talajnak.

Utóbbit még csak most fogjuk kiszórni, de az ismerősömtől tudom, hogy nekik is ezt ajánlotta Molnár Gábor Éva és csodát tett a kertjükkel.

Ezúton szeretném megköszönni a Kertészmérnöknő türelmét, segítségét és kedvességét, valamint hogy az email-re is rögtön válaszolt amiben szintén ellátott jó tanácsokkal!

A kutyusok is köszönik, hogy nem károsult az egészségük!

Ezt nevezem vevőbarát hozzáállásnak! 

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki hozzáértő segítséget és szép, egészséges füvet szeretne a kertjében!

Garamhegyi Márta
Veresegyház

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal