Füvesítés: Gyepszőnyeg vagy fűmagvetés?

Füvesítés: Gyepszőnyeg vagy fűmagvetés?

 A kérdés csak az, hogy milyen türelmesek vagyunk, és mennyi időnk van a fűmag vetésének dajkálására.  Ha azonnali zöld kert a cél, akkor gyepszőnyeg telepítés a megoldás. Ha megfelel a 2 hónappal későbbi időpontban is a tömött, szép gyep, akkor a fűvetést is választhatjuk. Nem beszélve arról, hogy kedvezőbb áron lehet megvalósítani.

 A gyepszőnyeg telepítéssel tulajdonképpen mások egy éves ápolási munkáját fizetjük meg. Tökéletes választás azok számára, akik túlságosan elfoglaltak ahhoz, hogy a magvetéssel törődjenek.

      A gyepszőnyeg telepítésénél a talaj-előkészületek teljesen megegyeznek  a fűmagvetéssel:

mind-mind ugyanaz a munkafolyamat, mint a füvesítésnél.

Különbség csak abban jelentkezik, hogy a gyepszőnyeg alá gyökerező serkentő  tápanyagot szórunk pluszba, mert a gyors gyökérletapadás a célunk, minél hamarabb lehessen birtokba venni a kertet. Fűmagvetés esetén a kertet a fű tökéletes bebokrosodott állapotában lehet csak használatba venni. Ezt intenzív ápolással (gyakori fűnyírás, növekedésre serkentés) tudjuk elérni. Korántsem akkora feladat egy jó szaktanáccsal megvalósítani, mint anélkül. Én mindig hatalmas listával készülök a kert átadásakor, ahol a fenntartási teendők szépen sorban le vannak írva, a legcsekélyebb hibalehetőséget is kizárva adjam át a kertet.

Bármelyik megoldást választjuk is, a siker garantált! A kellő előkészület mindig záloga a siker megvalósulásának. Legyen az fűmagvetés vagy gyepszőnyeg telepítés.

Kapcsolódó cikkek
Gyepszellőztetés vagy talajlazítás?
Elolvasom
Gyepszellőztetés vagy talajlazítás?
2015. November 20.
Ez a két munkafolyamat igazi mivoltát nem ismerik kellően a hobbikertészkedők. Kezdem is a kedvenc munkafolyamattal. Minden tavasszal (késes) gyepszellőztetéssel  tudjuk a füvet rábírni arra, hogy megújuljon, amikor is egy kicsit megszaggatjuk a gyökerét. És persze meglazítjuk a földet is egyúttal, az első fűnyírás után. Mivel füvet nem vetünk minden évben,...
Neked is lehet könnyedén gyepszőnyeged egy füvesítéssel
Elolvasom
Neked is lehet könnyedén gyepszőnyeged egy füvesítéssel
2015. November 20.
Nagy dilemma előtt több család minden évben, hogy megengedhetik-e maguknak a gyepszőnyegezés költségét a kerépítés, pázsitfelújítás során vagy sem. Esetleg annak befektetési költségét szívesebben elköltenék más kerti kiegészítőkre.
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal