Füvesítés

FÜVESÍTÉS: GYEPSZŐNYEG VAGY FŰMAGVETÉS?

MGÉ
2016.05.29 18:46
FÜVESÍTÉS: GYEPSZŐNYEG VAGY FŰMAGVETÉS?

 A kérdés csak az, hogy milyen türelmesek vagyunk, és mennyi időnk van a fűmag vetésének dajkálására. 

Ha azonnali zöld kert a cél, akkor gyepszőnyeg telepítés a megoldás. Ha megfelel a 2 hónappal későbbi időpontban is a tömött, szép gyep, akkor a fűvetést is választhatjuk. Nem beszélve arról, hogy kedvezőbb áron lehet megvalósítani.

 A gyepszőnyeg telepítéssel tulajdonképpen mások egy éves ápolási munkáját fizetjük meg. Tökéletes választás azok számára, akik túlságosan elfoglaltak ahhoz, hogy a magvetéssel törődjenek.

      A gyepszőnyeg telepítésénél a talaj-előkészületek teljesen megegyeznek  a fűmagvetéssel:

mind-mind ugyanaz a munkafolyamat, mint a füvesítésnél.

Különbség csak abban jelentkezik, hogy a gyepszőnyeg alá gyökerező serkentő  tápanyagot szórunk pluszba, mert a gyors gyökérletapadás a célunk, minél hamarabb lehessen birtokba venni a kertet. Fűmagvetés esetén a kertet a fű tökéletes bebokrosodott állapotában lehet csak használatba venni. Ezt intenzív ápolással (gyakori fűnyírás, növekedésre serkentés) tudjuk elérni. Korántsem akkora feladat egy jó szaktanáccsal megvalósítani, mint anélkül. Én mindig hatalmas listával készülök a kert átadásakor, ahol a fenntartási teendők szépen sorban le vannak írva, a legcsekélyebb hibalehetőséget is kizárva adjam át a kertet.

Bármelyik megoldást választjuk is, a siker garantált! A kellő előkészület mindig záloga a siker megvalósulásának. Legyen az fűmagvetés vagy gyepszőnyeg telepítés.

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony