Barnuló tuja megmentése

Ültetés után mintha elfelekeztél volna a növényápolásról? Pedig erősen igénylik az örökzöldek is a gondoskodást, főleg ha hozatott talajba kerültek vagy régi növényállomány helyére.
A talaj tápanyaghiányát töltsd fel, hogy gyökéren keresztül felkondicionált állapotba kerüljön a tuja és rovartámadásokat, gombabetgségeket ereje teljében visszatudja verni.

Néha 1-1 elsárgiuló ág nem azt jelenti, hogy itt a vég, hanem arra ösztönözzön, hogy jobban odafigyelj történésekre. A csúnya ágakat vád ki. A kis lyukakat befogja nőni a növény.

Öntözd be a talajt tápanyaggal és permetezd meg lombtrágyával minden két hétben a tujákat és 1 hónap múlva már ismét szépek fognak lenni.

Ajánljuk a lenti termékeket, hogy megold a problémát.

Nézet:
Sorrend:

Több internetes portálon a tuját és társait mind kivágásra itélik azzal a magyarázattal, hogy nem bírj a magyar klímát.Van is igasság benne, meg nem is.

De az évekig szolgáló szép sövényedet most azért ne vágd ki, mert vannak olyan kerttulajdonsok akik évekig nem gondozták a tujáikat és amost azok hirtelen tönkrementek mindeféle betegség miatt.

Inkább kezdj bele az igazi kertészkedésbe és gondozd az örökzöldeket vegyszermentesen.

Lépj egy szintet és legyél Te az, akinek szép tujasövénye van!

 

Amennyiben még csak foglalkoztat a téma, ajánljuk ingyenes tudásanyagjainkat.

Mélyebben érdekel a téma? Mentorprogramjainkkal a füvesítés és kertészkedés szakértőjévé válhatsz.