Barenbrug fűmag választás füvesítéshez

Barenbrug fűmag választás füvesítéshez

A gyep habitusát a fűmag adottsága, genetikája határozza meg.

A kertfüvesítés két fajta fűmaggal dolgozik, és ezt ajánlja szívesen a kertészkedőknek fűmagvetésre.

 Egyik a Barenbrug  fűmag, ami vékony szálú, de ettől függetlenül nagyon strapabíró gyepet alkot. Csodálatos látványt nyújt a kertben és nagyon kedvelt fajta. Nem túl rég kezdtem használni a Barenbrug fűmagot és igen extrém körülmény volt, ami miatt ez lett az egyik fajtaválasztott.

A mórahalmi Babos tanya füvesítésekor a terület átadása késve történt és a munka egy része extrém időjárási körülmények közé csúszott. Készítettem is bőven tartalék magot, hogy a tavaszi felülvetésekhez legyen elégségesen majd.

Megsúgom, hogy alig kellett használni belőle tavasszal, annak ellenére, hogy az egyik terület kelésének periódusában hajnali -2 C fok fagy volt és ezt még megfejelte a hajnali öntözés is, amitől lejegesedett a talaj felszíne. Elképzelhetetlenül elkeserítő volt a látvány akkor számomra, de már novemberhez közel álltunk, esélye a vetésnek már abszolút nem volt arra az évre.

Még a télnek nem is volt vége, amikor ellenőriztük a területeket és volt min csodálkoznunk. A fagyásos terület is vidáman zöldellt a többivel együtt mintha misem történt volna a kelése körül.

De a tavasz sem volt megrázkódtatás nélküli számomra, mert volt egy extrém lapos terület a füvesített területek között ahol a víz képes volt összegyűlni a környező épületek tetejéről és egy igazi kacsaúsztató fogadott ott bennünket egyik látogatásunkkor. Körülbelül két hétig volt a terület víz alatt és ennek ellenére megmaradt a fűállomány.

Ezek után döntöttem úgy, hogy ez a fajta lesz, amivel a továbbiakban szívesen dolgozom, mert ha ezt az áldatlan körülményeket kibírta, akkor ez a fajta minden stresszt ki fog bírni ezek után is. Igaz szereti, ha tápanyagozzuk rendszeresen, mert különben kifakul a színe, ha éhezik. De cserébe  a gondoskodásunkért  nagyon szép tömött, de vékony állománnyal kápráztat el bennünket.

A Rádió 88  tulajdonosa minden évben elmondja nekem, hogy  az óvodával szemben lévő kert  gyepjére  fáj   még mindig a  szíve, de  mindig leintem, hogy   kutyás  kertjébe  nagyon  jó  az  a másik fűfajta , mert mindent nem lehet egyszerre. Kutyát is tartani, meg vékony szálú füvet is....

Kapcsolódó cikkek
Exkluzív pázsithatás a fűmagválasztáson múlik
Elolvasom
Exkluzív pázsithatás a fűmagválasztáson múlik
2015. November 20.
  Lélegzetelállító hatás, amikor az ember belép egy ilyen  kertbe…  Ezzel az élménnyel, ha találkozik egyszer, nem fog lemondani róla soha többet…Valamikor, jó pár évvel ezelőtt egy kertépítés során kipróbáltam egy újfajta
Fűmag vetése
Elolvasom
Fűmag vetése
2015. November 20.
A fűmag vetés legfőbb aranyszabálya, hogy fagymentes időben kell elvégezni. Ezt leszámítva gyakorlatilag az év bármely időszakában végezhető, viszont vannak olyan időszakok, amelyek erre a legalkalmasabbak. Magától értetődik, hogy a nyári kánikula nem teremt  ideális feltételt a csírázás zavartalan végbemeneteléhez. 
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal