Blog

Vége a láblógatásnak: Őszi kertgondozásra fel, íme a recept!

MGÉ
MGÉ
2020.09.06 12:55
Vége a láblógatásnak: Őszi kertgondozásra fel, íme a recept!

A kánikula elmúltával szélsebesen be fog köszönteni az ősz, amikor megannyi feladat vár rád.

Ha rendben van a kerted, nincsenek komoly gombás fertőzések, kártevő pusztítások, akkor a te feladatod most, hogy felkészülj a teendőkre, feltöltsd a tápanyag készleted, hogy szeptember közepén a gyepszellőztetés után minden kéznél legyen:

 

Ha voltak kisebb gondok, és felül kell vetned egyes részeket, akkor ne habozz, csináld meg a napokban a gyepszellőztetést,

  • kezeld Humin Garden Plus-Sol-al a sárgult fűfoltokat (és kutasd fel a sárgulás okát),
  • vesd felül a kikopott foltokat a megfelelő fűmaggal (a fajta választáshoz katt erre a cikkre) és takard be Vivimus talajjavítóval
  • már kezdheted is az őszi regenerálást (Antagon talajjavítóval, és EsstenceOrigo Sprinttel, Humin Garden Plus-Sol -al)
  • és az őszi, bokrosodást és gyökeresedést segítő tápanyagokkal a télre való felkészítést (DCM Mix2GrassCare őszi felkészítő gyeptrágya) pedig a következő héten szórd ki

 

Ha pedig most füvesítesz, akkor remélhetőleg már elő van készítve a talaj (gyomirtás, talajfertőtlenítés) és mehetnek a megfelelő fűmagok a földbe (a fajtaválasztáshoz kattints ide), amit érdemes Vivimus talajjavítóval takarnod, ha nincs automata öntöződ.

Az őszi füvesítéshez itt találsz segítséget.

Majd a frissen kelő fűszálak számára is jöhet a megfelelő tápanyagok kijuttatása.

Mint láthatod, minden receptben ott van az EsstenceOrigo Sprint, ami a gyep regenerálódását segíti elő. De annál többet is tud, képes a talaj mikrobiomját támogatni, ami a kerted védekezőképességnek elsőszámú védvonala.

A következő levelemben részletesen írok a talajban élő mikroorganizmusokról, hogy lásd mekkora jelentősége van a talajéletnek a kerted állapotában.

És egy ajándék neked:

Nem kell vacakolnod a tápanyagok összeválogatásával. Megtettem helyetted, és 2 kedvezményes őszi csomaggal is készültem, így a szükséges alapanyagokat egyben meg tudod rendelni.

Kis őszi csomag - 200-250 nm-es kertekre (DCM őszi stresszkezelő szerves trágya 10 kg, DCM Antagon talajjavító 25 kg + EsstenceOrigo Sprint 5 liter 50% kedvezménnyel)

Nagy őszi csomag -350-400 nm-es kertekre (DCM Antagon és Vivisol talajjavítók 25-25 kg,DCM Grass  Care  25 kg + EsstenceOrigo Sprint 10 liter 50% kedvezménnyel)

Amennyiben professzionális szintre akarod a felkészülést emelni, ne feled a Humin Garden Plus-Solt  sem ( 10 liter vízbe önts 2,5 l Origo sprintet és 0,2-0,3 l Humin Garden Plus-Solt. Gyepszellőztetés után 3-4. naptól már permetezhetsz is néhány héten keresztül fűnyírás után.

Az akció időtartama: 2020.09.01-09.25-ig.

 

Ne habozz sokáig, hiszen az őszi időjárás már csak néhány hétig enged a kertben tevékenykedni!

Sikeres őszi munkálatokat kíván:

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony