Rólunk írták-webshop

Lódi- Márton Mónika ajánlása

2021.06.28 06:53
Lódi- Márton Mónika ajánlása

Három éve a nulláról alakítottam ki kertemet (építkeztünk, fel is kellett tölteni a területet.)

Kedves Molnár Gábor Éva!
A teljes folyamat során  az Ön útmutatásai alapján dolgoztam. Majdnem laikus vagyok( felnőttként költöztem kertes házba) de kisgyerekkoromtól imádom a természetet, a talajt, a növényeket és azt hiszem értem is annak természetes működését. 
A munka során voltak nehézségek, de valahogy mindig találtunk megoldást.
Rengeteg utána olvasással, csak természetes anyagok használatával egy igazi gyönyörű oázisunk lett, melyben nagyon jól érzi magát a család.

Minden vendégünket lenyűgözi a kertünk, főleg a gyep, amit magunk vetettünk és szerves anyagokkal táplálunk.Már a szomszédokat is sikerült meggyőzni - mondjuk sokat győzködni nem kellett, hiszen a pázsitunk magáért beszél. Bírja a szélsőséges időjárást, esőt, hőséget, idén már semmilyen gombaszövedék, pókháló nincs (előtte láttam reggelente, viszont nem tudott elhatalmasodni és igazán megbetegíteni a füvet). 

A gyep körüli növénysáv csupasz talaját takarjuk. Miután  megnéztem (néha sírással küzdve) a Mérgezett föld-et  és az ökológiai intézet egyéb, organikus gazdálkodásról szóló filmjeit, elhatároztam, hogy innen szerves anyag nem megy ki többet, a levágott fűvel vékonyan visszamulcsozunk. Tudom, a fű nem igazán ideális e célra, mégis működik a dolog. A tavaly terített réteg tavaszra majdnem teljesen eltűnt! A gyom jelentősen visszaszorult. Szaga nincs. Van egy dísznyulunk, így annak forgáccsal kevert trágyáját is közé terítem????. Szerintem működik!

Nagyon hálás vagyok Önnek a rengeteg közreadott információért és azért, hogy megismertetett ezekkel az anyagokkal! 

További sikereket kívánok hasznos munkájához és jó egészséget Önnek és Családjának! 

Szeretettel és tisztelettel: Lódi-Márton Mónika

Végül részlet a kertből, mely-szerintem - magáért beszél: