Blog

A FŰ ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁSA EGY KÜZDELEM IS LEHET…

MGÉ
MGÉ
2017.02.28 19:59
A FŰ ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁSA EGY KÜZDELEM IS LEHET…

Köszönöm Imrének, hogy megosztotta velem a gondolatait és bevallom némi jóleső érzés is van abban, hogy engedélyével ezt a levelet felrakhatom a blogra. Sosem késő elkezdeni a füvesítés tudományának elsajátítását. Nincs annál foghatóbb, mint amikor büszkén áll a saját kertjében az ember… 

A levél:

Köszönöm az eddigieket, a gyep kezelése tényleg " tudomány".

Egyébként sokat szenvedtem ezidáig a fűvel mire úgy néz ki ahogyan én szerettem volna még az elején! Tudom, mindig lesz valami, ami bejöhet közben, és az ember kétségbe esve talán látja is, tudja is, hogy mi lehet a probléma és persze ezt minél előbb orvosolni fogja. De hát ha harcolunk, van sikerélmény is. Az utcán közlekedők pedig amikor benéznek  ezt mondják: - "Úr isten, de gyönyörű a kert!" -már nem először halottam.

Magam is gyönyörködök benne persze!

A cimboráim már sokszor azt mondják kicsit túlzásba viszem, de engem nem érdekelnek. Persze a látványra mindenki irigykedik, nekik a fűnyírásnál bezárul a tudomány- nekik ennyi!

Egyébként sokat gondolkodtam, hogy hol is rontottam el még az elején, kb. 4 éve mikor füvesítettük a területet, mennyi mindent máshogyan csináltam volna ( most már utólag  így  vélekedek).

Ugye akkor mivolt a lényeg?  A föld el legyen gondosan térítve, vakondháló, öntözőrendszer stb.... És jöhet a szép zöld fű!!!!!

De már az első probléma mindjárt a kikelő fűnél jelentkezett, a földet összesen 6 alkalommal szállították hozzám, ahogyan volt időm minden nap hordtam befelé szorgosan (egyedül a 28 m3). Az elején látszódott a föld szerkezetén, állagán, hogy nem egyforma minden fuvar, mint kiderítettem később a fuvaros nem egy helyről hozta (kissé átvert).

Látszódott néhol sokkal kötöttebb, tömörebb és a cseperedő fűszálak néhol sokkal lassabban fejlődnek. Hát elég nehezen indult meg a fű növekedése, hát akkoriban nem ismertem még a "DCM antagon, DCM vivisol" szerves trágyákat, csak mikor Ön említette, ajánlotta nekem( ja  és megnéztem a videójait is- persze!).

Ahogyan tetszett már mondani; pedig a földnél kezdődik minden, hogy abban hogy is érzi magát a növény.

Vettem mindig a drága műtrágyákat, ezt ajánlották akkor, meg azt... Persze egy ideig jók is voltak- elismerem. De egy idő után mi is történt? Valamiért ezek ellenére a fű nem olyan színű  lett, megváltozott,  és jaj vége is lett    a szépségének. Elképedve szemléltem, hogy most mi is van????

Hát ezért csináltam ezek után másképp. Na de most már eleget keseregtem, ezért is kihívás számomra a smaragzőld fű, egyébként olvasom a fórumon is (fűápolás -index ), hogy mennyi kérdés merül fel, mennyien szenvednek  teljesen elkeseredve  a problémák láttán.

De hála isten itt van DRÁGA FÜVESASSZONY,  van még kibe kapaszkodni, ha segítségre szorulunk!!!

Köszönöm  a segítséget.
Németh Imre