Blog

Örökzöld lombtrágya, hogy soha ne legyen beteg az örökzöld

MGÉ
MGÉ
2023.04.01 20:20
Örökzöld lombtrágya, hogy soha ne legyen beteg az örökzöld

Végre forgalomba került az új lombtrágya.Mielőtt azonban legyintenél rá, adj egy percet nekem, mert ez NEM AKÁRMILYEN PERMETEZŐ SZER!

Régóta szeretném teljes mértékben kitörölni a vegyszeres gombaölők használatát az örökzöldek ápolási feladatai közül, de van olyan helyzet, amikor indokolt a használatuk a növények megmentése céljából.

Előfordul, hogy az örökzöld természetes védekezőképességét nem tudjuk elég gyorsan „felturbózni”, és muszáj drasztikus eszközökhöz nyúlni.

 

Garantálom, ha eddig nem is szerettél permetezni: most meg fogod szeretni ezt a munkát is!

Megnézem az új Garden Mix-et!

Szerencsére ma már egyre többen figyelnek a részletekre és keresik a bio, vagy legalábbis vegyszermentes megoldásokat. Én is ezen szemlélettel válogatom a webáruház termékeit!

A bio minősítésű engedélyek megszerzése nem egyszerű, sokféle szempontnak kell megfelelnie egy terméknek.

A most bemutatkozó újdonságunk, a GardenMix ugyan nem bio, de mindenképpen vegyszermentes, öko megoldás az örökzöldek régi problémájára. 

Vidáman fújhatod a tuját, a babérmeggyet, a leylandit, a korallberkenyét, a fenyőt, a tiszafát, az örökzöld magnóliát, a magyalt és az összes többi örökzöldet vele.

 

Eddig az Örökzöld Rutin csomagokhoz a Scudo rezes aminosavas lombtrágyát ajánlottam, elősorban preventíven használva (mert ha már nagy a baj, a Scudo nem biztos, hogy elég). Ezt a készítményt azonban nem lehet bármilyen lombtrágyával csak úgy összekeverni… Pedig mennyivel egyszerűbb lenne egy lépésben megcsinálni a beteg, sárguló növények kezelését!

Ezért minden héten kellett permetezni őket, hol az egyik, hol a másik készítménnyel.

Ez a dupla munka szűnik meg most a GardenMix-nek köszönhetően!

A készítmény egyszerre tartalmaz minden olyan vegyületet, ami segít megszabadulni az örökzöldnek a gombafertőzéstől, és komplex nyomelemtartalmával egy lépésben kondicionál is.

Van benne:

  • réz,
  • kén,
  • foszfor pentoxid,
  • kálium,
  • és a legfontosabb mikroelemek: a bór, vas, mangán, molibdén és cink.

Ráadásul a GardenMix keverhető huminsavval is, így azonnal professzionális magaslatokba repül a kezelésed hatékonysága!

A GardenMix igazából nem új termék. Már 8-9 évvel ezelőtt kísérleteztem vele, amikor még mi is rendszeresen vetettünk be vegyszeres kezeléseket a kertfenntartás során.

Akkor egy nyarat rászántam és több kertben is kipróbáltam a gombaölő helyett ezt a keveréket. 3 permetezéssel el tudtam takarítani a gombabetegségeket, ami a szezon utáni télen és a rákövetkező évben sem tért vissza, mert időközönként fújkáltunk egyet-egyet.

Csak akkoriban nem sok embert érdekelt még a vegyszermentesség. Sokkal nagyobb volt a bizalom a kémiai szerek iránt, mert rá volt írva, hogy GOMBAÖLŐ.

Ezt a szót csak a nagy növényvédőszer gyártók tudják megfinanszírozni. Én nem állíthatom a Garden Mix lombtrágyáról, hogy gomabölő, csak azt, hogy nem lesz gombabetegség a növényeiden és még szépen zöldülni is fognak.

Most rajtad áll a sor, hiszen a puding próbája az evés.


Hogyan használd a GardenMix-et?

10 liter vízbe önts 2 dl lombtrágyát. A legjobb, ha tavasszal összesen 3 alkalommal, kéthetente permetezve prevenciósan is beveted, de nyáron is alkalmazhatod akár reggeli, akár esti permetezéshez.

Fontos tudnivaló!

A fűre is permetezheted, DE a talaj mikrobiomja nem szereti a rezet, ezért pusztulni fog tőle minden hasznos gomba is. Ha talajoltást csinálsz Esstence-vel, vagy DCM talajjavítót szórsz ki gyepszellőztetéskor, akkor ne permetezd a füvet GardenMix-szel.

Az örökzöld növények permetezésével is várj ilyenkor legalább 2 hetet, hogy az a talajba betudjon fészkelni rendesen a mikroflóra.

Ha ezt a szabályt betartod, a GardenMix csodálatos hatással lesz a növényeidre, és örömtelivé teszi a kerti munkálatokat!

Megnézem az új Garden Mix-et!

 

Egészséges örökzöldeket kíván
Molnár Gábor Éva, a füvesasszony