Blog

Örökzöld betegség ellen védd GardenMix lombtrágyával a növényeket

MGÉ
MGÉ
2023.05.22 17:28
Örökzöld betegség ellen védd GardenMix lombtrágyával a növényeket

????A napokban valami olyan történt velem, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni, és igenis kikérem magamnak, de nem csak magamért, hanem Érted is.

Május 9-én reggel korán pittyent a telefonom, mondom ki nem bír aludni? ... és már nyitottam is ki a Messengert, hogy megnézzem az üzenetet (én általában korán kelek és ilyenkor már dolgozni szoktam). Valami rendkívüli öröm söpört végig rajtam. „Ez az!”  erre az érzésre vártam, és arra, hogy mások is legalább ekkora örömet érezzenek.

A Messenger üzenetben egymás után tűntek fel a képek, amelyek bizonyítékul szolgáltak arra, hogy az ajánlásom másnál is működik.

Könyves Ági talán nem is sejti milyen hatalmas örömet okozott azzal a néhány fotóval, de ez az eufória nem tartott sokáig, mert a Facebookon a Kertépítés előtt állók csoportjában másnap ezt jól elrontották, amikor kitettem ezt a fotókollázst oda is.

Ági összesen három alkalommal, kéthetes eltolással belevágott a TUJA permetezésbe Garden Mixszel. Tavaly már kezelte a tujasort, de valahogy elmaradt a látványos javulás. Permetezte Scudóval is, de elhiszem azt is, hogy nem ér rá az ember mindig futkározni a kertben, hogy azonnal permetezhessen. Őrült aszály volt tavaly, és a légszárazság is hosszantartóan gyengítette az amúgy is leromlott védekezőképességű örökzöldeket.

Elhatározta, hogy nem adja fel és ismét neki gyürkőzik: kapott ismét Örökzöld rutint a növénysor és kúraszerű permetezést az ÚJ LOMBTRÁGYÁBÓL.

Az örökzöldjei annak ellenére, hogy hideg, szeszélyes áprilisban kellett teljesíteniük, látványos javulásnak indultak és ezt dokumentálta három képpel a tanárnő.

Ugye sejted, mi volt a kép kritikája az említett csoportban? Az, hogy biztosan filter van rajta, ami egyenlő azzal, hogy ez hazugság. Mert ilyen szépen gyógyuló tujákat csak meghamisított képekkel lehet elérni. Kikérem a magam, a tanárnő és minden bátor Kertbarát nevében, aki belevágott a kísérletbe a Garden Mixszel, hogy ez a képsor nem valóságos. Igaz, hogy élőben én nem láttam a növényeket, de tudom, hogy ez valóság.

Én magam is csinálom a kísérletet. Van egy nagy kert, 100 db-nál is több különböző örökzölddel betelepítve, amelyek között szép számmal akadnak tuják, leylandi ciprusok, kagyló ciprusok, formára nyírt növények… Ebben a kertben eddig évente egy alkalommal történt vegyszeres permetezés „növényvédelem” címszóval, csak éppen ez kevés volt a sikerhez. Így végül hozzám fordult a tulajdonos, hogy az a sok idő és pénz, amit beleölt ne menjen a levesbe.

Tudom, hogy a közösségi média alapjaiban véve arról szól, hogy szebbet, jobbat, exkluzívabbat mutassunk magunkból, hogy minden fotó „Insta kompatibilis” legyen, filterekkel, mesterséges intelligenciával feljavítva, ezért az emberek bizalmatlanná váltak azzal szemben, amit látnak a fotókon (és ezt fűszerezi meg az általános rosszindulat, és kanapéhős attitűd, amit napjaink létbizonytalan, stresszes világának tudhatunk be).

Ezért a legjobb, ha mindenki a saját szemével meggyőződik arról, hogy a betegeskedő növényről szépen le lehet takarítani a sárgulást, amit a gomba okozott.

Sőt, arról is, hogy a mikroelem hiányt is rendkívül gyorsan tudja pótolni levélben a Garden Mix, mert bizony a talajból hosszú az út a növényág csúcsáig. Időbe telik bizony, amire beépíti a szövetekbe a talajba beöntözött tápanyagokat.

Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy a talajjal nem kell foglalkozni, csupán azt, hogy levélen keresztül gyorsan be tudunk avatkozni Garden Mix lombtrágyával, és megfékezhető a növény gyors pusztulása.

Ez a lombtrágya réz- és kéntartalma miatt akadályozza a gombák megtelepedését, miközben a felső bőrszövet megerősödik, és ellenállóbbá válik. Azaz, nem csak szépen visszazöldíti a lesárgult, betegségtől meggyötört leveleket, amolyan optikai tuning gyanánt, hanem valóban hatékony eszköze a preventív növényvédelemnek.

És ehhez nem kell neki semmiféle filter, még ha a panelkertészek azt is gondolják…

Kipróbálom a Garden Mixet!

Nem célom megvezetni senkit, nem árulok varázsszereket, és nem ígérek azonnali eredményeket, mert a vegyszermentes, talajépítő és természetes folyamatokat támogató kertápolási módszerek és termékek NEM ÍGY MŰKÖDNEK.

A csodához idő és kitartás kell. Nincs két egyforma történet, hiszen mindenki máshonnan indul, más adottságú kertje és növényei vannak.

Az általam tanított módszerek, ajánlott termékek mégis sokezer ember számára adtak már reményt. Szerintem nem véletlen, hogy a rendszeres vásárlóim között egyre több a kertépítő- és fenntartó kolléga.

Ezért bíztatlak a Garden Mixszel és bármely más termékkel, módszerrel kapcsolatban is, hogy ismerd meg, értsd meg a működését és ha egyezel vele: próbáld ki. A saját szemednek, a munkád eredményének csak hihetsz! ????

 

Szépen regenerálódó örökzöldeket, és vitalitással telt kertet kíván:
Molnár Gábor Éva, a füvesasszony