Blog

Milyen a Lupigreen gyeptrágya?

MGÉ
MGÉ
2024.03.10 06:43
 Milyen a Lupigreen gyeptrágya?

Egy új kertápolási fogalom, amivel ideje megismerkedned!

Bizton állíthatom, hogy amit eddig hittél, tudtál, tapasztaltál a szerves trágyákról, azt a Lupigreen alapjaiban fogja megváltoztatni!

Amikor tavaly először olvastam róla, rögtön tudtam, hogy ez lesz a megoldás azoknak, akik nem akarnak állati eredetű szerves trágyát használni, mert egészen egyszerűen büdösnek tartják. 

Teljesen érthető, hogy nem vagyunk egyformák. Annak, aki világ életében vidéken élt, ezek a szagok természetesek, míg annak, aki mostanában költözött csak kertes házba  és ezek a szagok még okoznak kellemetlenséget. Pláne egy mostanában épülő kertvárosias lakóparkban…

A Lupigreen 100%-ban növényi eredetű szerves összetevőkből áll, így ezt a
( szervestrágya szag) problémát gyökerestül megszünteti.

A műtrágya fókuszú gondolkodásmód szép lassan kezd formálódni, átalakulni a mezőgazdaságban, a konyhakertészkedésben, és a gyepápolásban is. Egyre inkább terjednek a TALAJT figyelembe vevő tápanyagozási modellek.  

A Lupigreen 53%-ban szerves trágya alapú, ezért is válogattam be a termékpalettába. A különlegessége a hozzáadott magnéziumban, vasban és a PlantaCur® P56 nevű növényerősítő adalékban rejlik, amivel a növényeket és a talajt is támogatja.

Mi ez a Plantacur P56 nevű akármi pontosan? 

Elsőre pont olyan kikerekedett szemmel néztem én is ezt a furcsa összetevőt a termékleírásban, mint most ahogyan te. Azt gondoltam, hogy jaj, már megint egy új valami, amiről ki kell bogarászni, hogy mi a csudát tud. Hova kapcsolódik, mit csinál, mitől olyan forradalmi újítás…

Meglepetésemre ennél sokkal egyszerűbb a megoldás. Ez a fura nevű összetevő igazából egy bio extraktum, azaz egy növényi kivonat. A termesztett szurokszegfűből (Silene viscaria), és egyéb vadnövényekből állítják elő, és ezzel van kezelve a növényi eredetű szerves trágya.

Az érdekessége, hogy miért pont a szurokszegfűből készül. Ebben a szívós vadvirágban vannak olyan hatóanyagok, amelyek más növények ellenállóképességét is képesek növelni. Azaz indukált rezisztenciát hoz létre a kezelt növényekben. 

 

Németországban élen járnak a bio megoldások támogatásában. Most olvastam, hogy ezzel a természetes hatóanyaggal mintegy 23.000.000 m2-nyi sport- és golfpályát kezelnek. Bizonyára nem csak azért teszik ezt, hogy elmondhassák magukról mennyire óvják a környezetet, hanem azért is mert van eredménye.

Mit kell még tudnod a Lupigreenről? 

Ez a gyeptrágya pillangós virágzatú csillagfürtből van előállítva, ami a termesztés során méhlegelőként szolgál. Szintén egy ilyen „zöld dolog”, de szerintem nagyon fontos, mert ennek a tápanyagnak az előállítása a hagyományos műtrágyánál mintegy 60%-kal kevesebb energiát igényel.  (és ugye tudjuk, hogy csak az az energia környezetbarát, amit nem kell megtermelni…)

Az új szervestrágya családban egy bio minősítésű talajjavítót is találsz: TERRACUR szerves talajaktivátor néven, gazdaságos 20 kg-os kiszerelésben.

A LUPIGREEN® tavaszi és nyári P56 szerves-ásványi gyeptrágya 8 - és 20 kg-os kiszerelésben érhető el. A kisebb vödör kb. 120 nm-re elég, míg a nagy zsák talajtípustól függően 200-400 nm-es területre is elegendő lehet. 

Ugyan még van egy bő hónap hátra a gyepápolási szezonig, de itt az ideje előkészülni rá. Gyere és nézz körül a Kertfüvesítés webáruházban, a gondosan válogatott termékeink között szemeld ki  számodra a legjobbat.

Hiszen tudod: igazán kiváló eredményeket csak jó alapanyagokból lehet kihozni!

Ismerkedj meg az újdonságainkkal és legyen az idei szezonban még ellenállóbb a kerted!

Szép napot kíván
Molnár Gábor Éva, a füvesasszony