Konyhakert gondozás sorozat

Mit szólnál ahhoz:

  • ha a bolti, sokszor külföldről beszerzett, növekedésüket vegyszerekkel gyorsított zöldségek és gyümölcsök helyett, saját konyha- vagy balkonkerted lenne?
  • ha nem lennél kitéve a jelen pillanatban is fennálló gazdasági nehézségeknek?
  • ha egészséges, zamatos és vegyszermentes zöldségeket, gyümölcsöket tudnál nevelni a saját kertedben?

 

Szerencsére jelenleg még nem vagy kitéve annak, hogy nem jutsz hozzá mindenhez, amit csak megkívánsz, vagy amire a napi főzéshez szükséged van, hiszen a zöldégesek, hipermarketek és kisboltok polcai is roskadoznak a legkülönfélébb zöldségektől és gyümölcsöktől.

 

Azonban nem mehetek el szó nélkül a világban minden szinten és területen óriási problémákat generáló koronavírus járvány mellett.

Sajnos, bármelyik pillanatban ellátási gondok léphetnek fel, bizonytalan a helyzet a külföldről behozott termékek körül, nem tudhatod, mikor jön el a pillanat, hogy magadra legyél utalva.

 

Lényeg a preventív gondolkodás, amivel vesztenivalód nincs, viszont nyerni rengeteget nyerhetsz.

Hogy mit?

Bizonyos szintű önellátást, és ami jelen pillanatban nagyon fontos: a kertészkedés adta nyugalmat és belső békét.

 

Szóval, amit én ajánlok Neked, az nem más, mint egy tematikus sorozat: a konyhakert művészete.

 

Ebben pontról pontra leírom, hogy hogyan indulhatsz el az úton, hogy saját konyhakerted legyen, és hogyan juthatsz el oda, hogy könnyűszerrel meg tudd termelni önmagad és családod számára a megfelelő mennyiségű és minőségű, vegyszermentes, egészséges zöldségeket és gyümölcsöket.

 

Akár csak egy nagyobb virágcsereped van a balkonon, akár egy több száz négyzetméteres kerted van. A lényeg, hogy állj neki most, hogy néhány hónap múlva élvezhesd munkád „gyümölcsét”.

 

Ne pazarold el a motivációd a próbálgatásra, tarts velem és legyen sikeres már az első konyhakerti szezonod is!