Blog

Kezdődjön a kertben is egy új év

MGÉ
MGÉ
2023.01.04 06:29
Kezdődjön a kertben is egy új év

???? Mi vár ránk 2023-ban?

Az évszám végén a kettes helyére hármas pördült, így első idei blogcikkben őszintén kívánom Neked, hogy legyen BOLDOG az új éved.

Teljesüljenek a vágyaid, érd el a céljaid, tapasztald meg az elégedettség érzését, ami energiát ad a mindennapok kihívásaihoz.

Kívánom, hogy a döntéseid táplálja kitartás, és koronázza siker.

Ahogyan eddig is, a 2023-as esztendőben is támogatlak a kerti kérdésekben.Számíthatsz rám, ha elakadsz, ha kilátástalannak tűnik a helyzet, ha nem látod a probléma gyökerét.

De ne feledd, nincs fehér, vagy csak fekete! Hanem egy út van, amin segítek elindulni.Egy út, amelynek a vegyszermentes és könnyen fenntartható kertek megteremtése a célja.

Ahol jó lenni, ahol jó élni minden embernek.

Anno 10 évvel ezelőtt, amikor elkezdtem vállalkozni, tudtam, hogy szakítanom kell a régi iskolával, mert egyre nehezebb vele a kertek fenntartása. Azóta is szüntelenül kutatok, keresem az új megoldásokat, és terjesztem a vegyszermentesség szemléletmódját.

Különösen büszke vagyok rá, hogy ez már nem csak egy vállalkozás, hanem egy közösség motorja. Azoknak az embereknek a gyűjtőhelye, akik felelősséget vállalnak a mostért, és a jövőért. Örülök, hogy ennek a közösségnek Te is a tagja vagy!

Ne feledd, mindig lehet jobban csinálni, csak bízni kell! Az elmúlt évtizedben az égiek minden bizonnyal velem voltak, hiszen számtalanszor elestem, megbotlottam, értek csalódások, óriási pofonok, de egy dologról soha nem mondtam le: hogy megtaláljam az utat!

Ebben pedig ezernyi segítőm volt: a vásárlók, ügyfelek, kollégák, akik belevágtak velem a kísérletezésbe, tapasztalataikkal, visszajelzéseikkel egyengették az utat. Ez az összefogás erősítette meg a hitemet abban, hogy meg lehet változtatni a megkövült szemléletmódot is. Hogy az egyedül lehulló vízcseppből tud csermely, patak, folyó majd végül tenger és óceán duzzadni, ha kitartunk a hitünk mellett.

Mert nem kell elfogadni, amit ránk erőltet a világ.

Mi vár ránk 2023-ban?

A talajjavítás kérdésköre továbbra is az egyik kulcstémánk. Ha még nem tetted, ne halogasd tovább a Humin Garden Plus kipróbálását. Ahhoz, hogy a huminsavak varázslata a Te kertedben is csodát tegyen használni kell őket. Támogasd a talajéletet szerves tápanyagokkal és a hidrolizált humusszal. Ha nem fektetsz a változásba, akkor minden marad a régiben: és küzdhetsz az elemekkel, és a rendszeresen kiújuló betegségekkel.

Az új esztendőben egy kicsit jobban a figyelem középpontjába kerülnek az örökzöldek. Hozok tavaszra egy új terméket, amivel a sövények és szoliterek permetezése, növényvédelme magasabb szintre emelkedik.

Úgy hiszem, hogy ezzel a hatóanyagkombinációval végleg száműzhetjük majd a vegyszereket az örökzöld ápolási rutinból! Ezért is várom izgatottan a szezon elindulását.

Tarts velem 2023-ban is és változtassuk meg együtt a kertek ápolásának régi iskoláját, egy fenntarthatóbb, egészségesebb módszerrel! Járjunk minél többen együtt az úton, hogy a cseppekből óceánok duzzadjanak a jövőért!

Kattints ide és nézd meg az újévi köszöntő videómat!

Az élet apróbb, és nagyobb örömeiben bővelkedő 2023-as évet kíván
Molnár Gábor Éva, a füvesasszony