Blog

Kártevő rágcsálók távoltartása a ház körül

2020.10.25 12:16
Kártevő rágcsálók  távoltartása a ház körül

Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy mindannyiunk életét nehezítette már valamilyen kártevő.

Ilyenkor az őszi időszakban a rágcsálók és a menyétfélék elkezdenek a melegebb és táplálékban bővelkedő helyek felé húzódni, ezért előszeretettel portyáznak a pincékben, garázsokban, padlásokon, vagy rosszabb estben benn a lakásban.

És persze a poloskák és a bodobácsok is megjelennek évről évre az otthonodban.

Kezdeni kell valamit ezekkel a kártevőkkel, hiszen zavarják az életünket, megdézsmálják a téli eltett zöldségeket, gyümölcsöket, és mindenben kárt tesznek, amihez csak hozzáférnek.

Hogyan védekezhetsz ellenük?

Alapvetően 3 módszer van:

  • megszünteted az őket vonzó ételeket, búvóhelyeket, ami valljuk meg nem feltétlenül életszerű megoldás, de azért a padláson nem érdemes kiteríteni a diót hónapokra, ha megszáradt be kell zsákolni és fellógatni, vagy mielőbb megpucolni és betenni a fagyasztóban, száraz üvegbe.
  • vegyszerekkel védekezel-, ami mindenképp hatással lesz rád és a szeretteidre is. Gondolom Te sem szeretnél egy vegyi kombinátban élni, porral szálló vagy gázként kiszellőző vegyszerek között.
  • vagy éppen a mérgek kihelyezése sem a kedvenc módszered és ezért
  • vegyszermentes védekezési módokat keresel.

Én utóbbi híve vagyok (nálunk a raktárt így védjük). Ma már rendkívül megbízható kártevő távoltartó eszközök állnak a rendelkezésünkre.

Az ultrahangos és elektromos riasztók nagy előnye, hogy nem mérgezik a környezetedet, és a humánusabb megoldást nyújtanak, mint egy klasszikus egércsapda, vagy ragasztó.

Webáruházunkban 4 ilyen készüléket forgalmazunk:

  • a Big Cheese Ultra Power nevű ultrahangos  egér-patkány és nyestriasztó kifejezetten a nagy terek védelmére szolgál. Garázsba, padlásra javaslom. Karbantartás és vegyszerek nélkül tartja távol a kártevőket. Csak bedugod a konnektorba és már dolgozik is. A nagy hatótávolságú ultrahanggal mintegy 60 nm-es teret tud lefedni.
  • a Pest-Stop elektromos egércsapda hatékony megoldás a lakásba bejutó, spájzban garázdálkodó egerek ellen. A csapdába ejtett kártevőt nagyfeszültséggel gyorsan cselekvőképtelenné teszi az eszköz. Ráadásul érintésmentesen üríthető, így a fertőzések veszélye sem áll fenn.
  • A Pest-Stop Ultrahangos és Elektromagnetikus kártevő- és rágcsálóriasztója kifejezetten a beltéri kártevők ellen véd. Szintén karbantartásmentes készülék, amit csak be kell dugni a konnektorba. Akár 230 nm-es területet is le tud fedni a hatásával. Nem zavarja a hüllőket, kutyákat, macskákat, és a madarakat, így házi kedvenceid épp úgy biztonságban lesznek mellette, mint gyermekeid, szeretteid.
  • a Pest-Stop Ultrahangos kártevő- és rágcsálóriasztó az előbb említett készülék „kistestvére”. Csak ultrahangos módban működik, és kisebb beltéri területet tud lefedni (kb. 90 nm). A változó frekvenciájú ultrahanghoz a kártevők nem tudnak hozzászokni, viszont a pókok és csótányok esetlegesen „el tudnak bújni előle”, ha falrésbe, vagy más kemény felület mögé bemásznak. 

A fent említett eszközökben én azt szeretem, hogy a mindennapi életünket nem zavarják. Kiküszöbölhetjük a kerti tárolók, garázsok, teraszok, alsó épületekben a mérgek kihelyezését.

Ha számodra is fontos, hogy biztonságos környezetben élj, a kártevők ellen is védekezz vegyszermentesen!

Egér- és rovarmentes otthont kíván:
Molnár Gábor Éva, a füvesasszony