Blog

Idén stressztűrő lesz a gyeped?

MGÉ
MGÉ
2021.04.18 09:08
Idén stressztűrő lesz a gyeped?

Az elmúlt hetek időjárása embert és növényt egyaránt megviselt. Egyik nap koranyári hőség 20-25°C-kal, másik nap pedig havazás

és néhol 10 cm-es jégeső, ráadásul mindjárt itt a kánikula és monszunszerű esők időszaka!

 

Gyep legyen a talpán, amit ez a szélsőség nem visel meg!

Pláne, ha az első melegben sikerült a gyepszellőztetést is megcsinálnod, akkor most szegény fű jó nagy bajban van. Vagy mégsem?!

Az egészséges talajban él egy csodálatos közösség, amelyet a gombák alkotnak. Tudom, most végigfutott a hátadon a hideg, és a sárga foltokra gondolsz, de nem csak „rossz gombák” léteznek.

A talajban a növényekkel szimbiózisra lép a Mikorrhiza nevű gomba, ami behálózza a gazdanövény gyökereit, segítve őt a tápanyagfelvételben, megvédve a toxikus anyagoktól és még számtalan módon támogatva annak túlélését.

 

Ez a gomba stressztűrővé teszi a gyepet is, ha el tud szaporodni a kertedben. 

Ahhoz, hogy a jó gombák előnyeit élvezhesd nem kell mást tenned, mint rendszeresen használni a DCM Antagon talajjavítót.

Tudom, hogy nem olyan kényelmes, mint egy műtrágya, mert erős illata van 1 napig, és jól be kell locsolni, hogy beolvadjon a tajba... DE! A szerves tápanyagok mellett tartalmaz egy sor hasznos gombát és mikroorganizmust, amelyek kiszorítják a talajból a patogén, betegséget okozó gombákat. Rendszeres használatával a Te gyeped alatt is ki tud alakulni a Mikorhizzahifák hálózata, amely pajzsként védi meg a pázsitodat!

Jöhet tél vagy nyár, 40 napos eső, vagy sivatagi szárazság, a Te gombákkal szimbiózisban élő gyeped smaragdzöld oázis marad akkor is!

És ehhez nem kell különleges dolgokat tenned. Csak annyit, hogy rendszeresen használod az Antagon talajjavítót.

Sőt, turbó fokozatra is tudod kapcsolni a védelmi rendszert, ha nem csak a talajban élő hasznos gombákat, hanem a teljes mikroorganizmus közösséget támogatod. Az egészséges talajélet immunitást ad a növényeknek, a tápanyagokat könnyen hasznosíthatóvá teszi, sőt a vízháztartást is javítja!

Ebben az EsstenceOrigo Sprintet kell segítségül hívnod! Már az első kezelés után is azt fogod látni, hogy a gyep regenerációja gyorsabbá válik.

 

Rendszeres alkalmazásukkal pedig, arra fogsz ráeszmélni, hogy már ’’ezer éve’’ nem volt beteg a gyep! Így akár egy júniusi havazásban is nyugodtan hátra dőlhetsz a fotelben, mert biztos lehetsz benne, hogy nem fogja lebetegíteni a gyepedet!

Ha valaki azt mondja, hogy csak 1 vagy 2 dolgot próbál ki idén a gyepen, én azt javaslom, hogy az Antagon és az Origo Sprint legyen az a kettő (és egy kis Humin Garden Plus)!

 

Óriási lesz a változás!

Ha szeretnéd jobban megismerni, megérteni a Mikorrhiza gombák és a talajélet működését, kattints ide és olvasd el új cikkemet a jó gombákról!

 

Ha pedig elhatároztad magad, hogy idén minden másképp lesz, csatlakozz mentorprogramhoz és szerezd meg a magabiztos tudást.

Igaz, a tapasztalatot Neked kell majd megszerezni a tanultak megvalósításával…de a bizonytalanság érzése el fog múlni!

A programokban részletes leírásokat találsz, amelyekből megérted a hátterét, hogy mit miért csinálunk.

Pontos teendő listát kapsz, praktikus kivitelezési tanácsokkal, amit mi is használunk a kertépítések, kertgondozások során.

Sőt, önjáró számolótáblákkal is segítek, amelyekbe csak a kerted méretét kell beírni, az alapanyagok pontos mennyiségét kiszámolja Neked.

 

A mentorprogramokból válaszd ki számodra legjobbat!

Gyepápolási ALAP program – ha nincs időd a kertre, de szeretnéd, ha nem égne folyton a ház

MÉDIUM szintű gyepápolási program – ha szeretnél tökéletes gyepet, és van rá időd, hogy babusgasd

PROFESSZIONÁLIS kertápolási program – a meseszép gyepért és a csodálatos örökzöldekért

Új füvesítés magvetéssel mentorprogram – hogy jó alapokkal induljon a kerted

A gyepszőnyeg első éve mentorprogram – hogy a szép gyep ne csak néhány hétig tartson ki, hanem egész évben

Robotfűnyírós kertek ápolása – hogy a kis segéded ne döntse romba az eddigi munkád!

 

Mikorrhizában gazdag, strapabíró gyepet kíván:

Molnár Gábor Éva, a füvesasszony