Rólunk írták-webshop

GONDOLTAM EZT MEG KELL OSZTANOM ÖNNEL

2020.06.18 07:20
GONDOLTAM EZT MEG KELL OSZTANOM ÖNNEL

Kedves Éva!

Gondoltam ezt meg kell osztanom Önnel.

 

Jelenleg a mi kis kertünkben is nagyon szépen alakul a gyep regenerálódása.

Ahogy azt ajánlani tetszett, úgy használtam az Antagont illetve az Origo kombinációt. Tapasztalatom az, hogy a sárga foltok szépen eltűnnek, és kezdi visszanyerni sz eredeti állapotát a pázsit.

A múlt évben, a folyamatos esőzések miatt, nagyon sárga foltossá változott a gyepünk. Automata öntözőberendezést alkalmazok, így lehet, hogy még én is rásegíttettem a betegség továbbterjedésére.

2016-őszén telepítettük gyepszőnyegünket, csupán 2017-ben élvezhettük szépségét, mivel 2018-tól mondhatni megjelentek hellyel közzel a sárga foltok.

Szerencsére ebben az évben sikerült rátalálni írásaira, és a fent említett szerekkel egy kezelést elindítani.
A gyepszőnyeg forgalmazója Amistar gombaölőt javasolt, de egy idő után sajnos már ez nem segített.


Területünk mondhatni csak zsebkendőnyi, 50 m2, illetve ehhez jön még egy virágsziget és 15 darab tuja, de annál nagyobb a varázsa, minél zöldebb, egyszóval imádjuk az itt töltött időket. 50m2-re szórtam 6kg Antagont, majd rá 5 napra fél liter origót permeteztem ki.

Már egy hét után eredményesnek bizonyult a kezelés, most viszont már kezdi visszakapni eredeti állapotát a gyep. Tetszett említeni, hogy erős sárga foltok esetén, kéthavonta ismételhető az antagon kiszórása, ezen kívül még az Origó ismétlése is sokat segít.

Ezeket a lépéseket meg fogom lépni, és mivel ilyen eredményesen alakul a gyep gyógyulása, egyelőre még a telefonos segítséggel picit várok, viszont ha mehet tovàbb az Origo, abból még rendelek ès folytatnám a kezelést, majd a későbbiekben a megelőzést.

Szép napot kívánok Önnek, és még egyszer köszönet a tanácsaiért!

Üdvözlettel
Péter Básti