Blog

ZSENIÁLISAN EGYSZERŰ MEGOLDÁS A KÁRTEVŐK ELLEN

MGÉ
MGÉ
2019.02.08 10:45
ZSENIÁLISAN EGYSZERŰ MEGOLDÁS A KÁRTEVŐK ELLEN

Az idei év (2019) minden bizonnyal egy nagy fordulópont lesz a kertápolás terén. Évek óta kísérletezünk egy (régi)-új technológiával, ami most végre valódi, környezetbarát megoldást fog nyújtani a kerteket sújtó 5 nagy problémára.

Magáról a technológiáról itt olvashatsz bővebben!

Ez a megoldás nem más, mint a gilisztahumusz-alapú növénykondicionálóba zárt Bacillus thuringiens törzsek alkalmazása. Ez a technológia természetes, vegyszermentes megoldást kínál:

  • a talajban lakó kártevők ellen (mint a pajor, a fonálféreg vagy a lótetű)
  • az örökzöldek betegségeinek kezelése
  • a nagy füves területek karbantartása
  • a robotfűnyírós kertek nyesedékproblémái
  • és a kerti tavak egyensúlyának megőrzése

     

Elsőként nézzük a személyes kedvencemet, a talajkártevők elleni Bug Stop-ot.

Azért a legkedvesebbik számomra a Bug Stop, mert a kártevő rovarok sokfélesége és folyamatos támadásnak kitett kerti talajainkra a várva várt csoda megoldást hozza el. Egyszemélyben az összes kártevő ellen, ami bosszúságot okoz a kertápolás során.

Remélem tudod, hogy a vegyszermentes megoldás híve vagyok. Viszont ez érthető módon kompromisszummal jár. Ezek a biológiai rendszerek nem arra szolgálnak, hogy egyik napról a másikra megoldják a problémát.

Én is emberből vagyok, én is mindent azonnal szeretnék elintézni. De az építkezéshez idő kell (sajnos a rombolás gyorsabban szokott megvalósulni), de ha türelmes leszel, akkor te is fogsz tudni varázsolni a Bug Stop-al a saját kertedben.

A giliszta-humuszalapú mikrofauna olyan élettevékenységet fog támogatni a kert talajában, ami a fonálférgek, a pajorok, a lótücsök ellenfeleiként fog a talajban életteret hódítani. Úgy is mondhatom, hogy egy saját hadsereget állítasz fel a talajban a betolakodók ellen.

Ennek megvalósulása egy igazi varázslat lehet minden kertben. Egycsapásra mindent meg tudunk oldani talajműveléskor is és  a meglévő területek fenntartásakor. Használatával nem kell többféle mikrobiológiai szert használni, mert ezt ezzel az eggyel is meg tudjuk oldani.

 

A titok az ismétlésben van (tudod, újra és újra toborozni kell a katonákat). Tavasszal két hetenkénti egymás utáni 3 talajkezeléssel olyan kártevő gyérítést tudunk természetes úton a talajban elérni, ami teljesen kiküszöböli a vegyszerek használatát. Különben is ugye a kedvenc tartózkodási helyedet nem fogod alaposan vegyszerekkel átitatni!

Fontos azonban tudnod, hogy az új fertőzést, mint a nyárelejei cserebogár berepelülését a kertekbe és a tojásrakást nem tudjuk megakadályozni. De kora ősszel az ismételt kezelést el tudjuk végezni, hogy minél kevesebb kártevő tudjon a telelésbe lehúzódni, ha a szomszédból átvándorolt lótücsökről is lenne szó.

Ezzel a módszerrel Bug Stop a talajfelszín alatti kártevőket szorítja vissza úgy, hogy közben a talajéletet erősíti, mert a szerves anyagok az organikus létformák megteremtését támogatják.

Addig is szeretném a figyelmedbe ajánlani a PROBLÉMAMEGOLDÓ napokat, aminek meghirdettt  időpontjait  itt  találod.  Kattints ide és olvasd el a részleteket az egy napos programról, amely után Te is egy fekete öves kerttulajdonos lehetsz, akinek a gyepére méltán irigykedhet az utca népe!

Kattints ide a részletekért!

Szeretettel várlak  a meghirdetett tanítási napokon!
Molnár-Gábor Éva, a füvesasszony