Ha most úgy érzed, hogy mindez talán túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, mert már próbálkoztál, de a palánták inkább elpusztultak, a magok pedig el sem kezdtek csírázni… Ne aggódj, nem biztos, hogy a Te hibád!
Valószínűleg hallottál már róla, hogy az elmúlt évtizedekben a talajok minősége jelentős mértékben csökkent a túlzott művelés és a vegyszerek túlzott használata miatt. A piacon kapható zöldségek többségét még mindig ilyen módszerekkel állítják elő és a beltartalmi értékek folyamatosan csökkennek.
Vágj bele bátran!
A te kerted is lehet az a hely, ahol vastag húsú paprikák, illatos paradicsomok, roskadozó uborka tövek és a legfinomabb étkezési zöldségek teremnek, amelyek még a legválogatósabb gyerekeket is örömmel eszik.
Ezeket a zamatos zöldségeket és gyümölcsöket családi receptekben is felhasználhatod, és valóban visszarepítenek a gyermekkori ízek világába.
Fedezd fel te is, mi rejlik a vegyszermentes konyhakertészkedés titkában!
A friss, ízletes zöldségek megtermesztéséhez mindössze erre van szükség:
- egészséges talajéletre
- szerves tápanyagokra.
Van két alapvető összetevő, amivel a legrosszab talajból is gazdag termőföldet varázsolhatsz.
Ha mindezt egy kis előrelátással kombinálod, garantáltan olyan ételeket készíthetsz, amelyek nemcsak finomak, de az egészségedet is szolgálják!
A Vegyszermentes Mulcstechnológiás Konyhakert Mentorprogram segítségével megismertetlek a természetes konyhakertészkedés folyamataival. A program során megtanulhatod, hogyan adhatod meg a természetnek mindazt, amire szüksége van, hogy gazdag, ízletes termésekkel hálálja meg a gondoskodásodat.