Blog

TRIFENDER KONTRA DCM TALAJJAVÍTÓK

MGÉ
MGÉ
2019.05.09 12:31
TRIFENDER KONTRA DCM TALAJJAVÍTÓK

Akár konyhakertet, akár gyepet tart fenn az ember, ha nem megfelelően gondozza előbb utóbb azon kapja magát, hogy a növények egyre satnyábbak, szinte csak vegetálnak.

Biztosan hallottad te is az aranykorona fogalmát, amit a mezőgazdasági területek termőképességének számosítására vezettek be az 1900-as években. Az aranykorona megmutatta, hogy egységnyi termőterület (10.000 nm) mekkora hasznot hoz.

És egyben kiválóan mutatja a talaj termőképességének drasztikus kimerülését is.

Anno az ország nagyrészében 40-50 koronás földek is voltak, ma már jó, ha a legjobb területek elérik a 25-30 koronát.

A minőségi romlás ugyanúgy mérhető a kiskertekben is, nem csak a szántóföldeken, mert egyértelmű, hogy egyre jobban kiszipolyoztuk a földet, és nem adtunk érte cserébe semmit.

Aztán jött a műtrágya korszaka, amikor a növényeinket mesterségesen próbáltuk meg életben tartani (és valljuk meg látszólag működött is), de ez a föld termőképességét még inkább tönkretette.

Azzal, hogy folyamatosan csak kivettünk a hasznot a földből, megbillent a természetes egyensúly a talajéletnek, és elszaporodtak a patogén gombák, mikroorganizmusok, amelyek egyre nehezebbé teszik a növények számára az életet. Egyszerűen megbetegednek.

Éppen ezért az elmúlt 1-2 évtizedben elindult egy komoly kutatási folyamat, hogyan lehet visszaszorítani a káros talajéletet, a patogén folyamatokat.

Ennek az egyik vívmánya a sokak által istenített Trifender  is. Ez egy olyan mikrobiológiai szer, ami ellenségként lép fel a káros gombák, kórokozók ellen.

 Biztos, hogy ez így is van.  DE !

Azonban fontos megvizsgálni azt a tényt is, hogy ha a növények táplálásáért és egészséges fejlődésének biztosítására szolgáló egészséges talajélet szinte teljesen kihalt a patogének hatására mi maradt a talajban, a Trifenderes kezelés után.  

Szinte semmi.

Én abban hiszek, és a kertjeinkben arra látom a bizonyítékot, hogy az egyensúly helyreállításához pótolni kell az elpusztult jó gombákat és mikroorganizmusokat. Ehhez a szerves tápanyagokkal kombinált talajjavítók bizonyultak a legjobbnak ez idáig. Egyszerre táplálják és pótolják a talajéletet, és az egyensúly visszaállítását nem irtással, hanem a jófiúk szaporításával érik el.

Így a talaj termőképessége fokozatosan javulni kezd, visszatérnek azok a bizonyos aranykoronák bele.

Te pedig  azt fogod látni, hogy a növényeid új erőre kapnak, egészségesen fejlődnek, szépen teremnek!

Ne érts félre, nem a Trifender ellen beszélek, mert arra, amire kifejlesztették tökéletesen megfelel. Szerintem csak az róható fel ellene,  hogy az utána következőkre nem nyújt megoldást.

Én ezért azt  javaslom inkább, hogy  a talajélet felélesztésre tegyük  a hangsúlyt az Antagon és Vivisol használatával (talajjavítás és a gombabetegség visszaszorítása). Ezek a szerves trágyával kombinált mikroorganizmusok és gombákat tartalmazó készítmények ADNAK a talajnak, hogy te aztán vehess belőle.

Adnak értékes tápanyagokat, és utánpótlást a jó fiúkból.

Én ebben látom a fenntartható jövőt: adni és kapni.

Használd évente legalább kétszer a DCM szerves trágyával kombinált talajjavítóit, és meglátod, már a második évben egészen megváltozik a kerted.

A fű sokkal ellenállóbb lesz a fertőzésekkel szemben, és akár teljesen vissza tudod szorítani a gombabetegségeket.

Az Antagonról bővebben itt olvashatsz!

A Vivisolról pedig ide kattintva!

Egészséges, szép gyepet kíván
Molnár-Gábor Évaa füvesasszony