Örökzöld dísznövények életmentése

2014 tavaszán kezdtem el a kertem felújítását, 57 db  Leylandi ciprust ültettem körbe a kerítés mellé. 
Kezdetben semmi probléma nem volt az örökzöldekkel, aztán pár hét múlva szinte egyik napról a másikra elkezdtek elszáradni. Eleinte csak két darabbal volt probléma, de aztán a növények száradása egyre jobban terjedt az ületett sövénysorban. Ekkor kerestem fel telefonon Évát és kértem a szakmai tanácsát. 

Éva fotókat kért a haldokló növényekről, illetve, hogy a legrosszabb állapotban lévőt ássam ki és a gyökérzetéről készült fotókat küldjem el elemzésre.
A fotók elküldése után Éva a Fosfitex Mg tujakondicionáló alkalmazását javasolta, ami segítet a haldokló növényeknek életben maradni, csak három Leylandi ciprust nem sikerült megmenteni, helyükre újakat kellett ültetettem, de az óta az összes kisfa gyönyörű állapotban növekszik.

Csak ajánlani tudom a Fosfitex Mg tuja kondicionálót az örökzöldek kezeléséhez,az  elszáradások megakadályozására, illetve a normál állapot visszaállítására.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Évának a kimagaslóan magas szintű szakmai segítségnyújtásért.

Müller György
Budapest

2014. december 24.

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal