Néhány kertterv halva született ötlet marad

Néhány kertterv halva született ötlet marad

Mielőtt bele szerelmesednénk egy ábrándos kerti ötletünkbe, vizsgáljuk meg milyen fenntartó munkákkal lehet azt megőrizni!
Régebben volt egy olyan kérés felénk, hogy a kert parkosítása gyümölcskordonnal történjen meg körbe a megépített téglafal körül. A katalógusokban oly gyönyörű almák mély benyomást keltettek a megrendelőkben, 

de arról a katalógus már nem tudósított, hogy az hány év alatt készült el ez a csoda, és milyen hozzáértés szükségeltetik a megneveléshez. Senkit nem akarok lebeszélni álmai megvalósításáról, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy nézzünk jobban a felszín alá, mikor a kert kialakításáról döntünk, és ne dőljünk be a katalógus képeknek!

Némely esetben pont az előző eset ellenkezőjével találkozhatunk: a kert úgy valósul meg, mint ha nem lenne növényválaszték az árudában. Tipikusan egy sor tuja, egy kis zöld gyep és ennyi. 

Én imádok a faiskolákban, árudákban időzni és nézelődni,  és gondolom mások is szívesen töltenek néhány órát a szép növények között. Írják fel a növények nevét, amit szívesen látnának a kertjükben, és azután a neten nézzenek utána, vagy egy szakembertől kérjenek segítséget! Nagyon sokszor találkozom azzal a hibával, hogy a választott növény kinőtte a helyét, mert nem a törpe változata lett megvásárolva. Például a kora tavaszt sárgába öltöztető törpe aranyvessző, a Forsythia "minigold" soha nem növi ki a helyét, mint a Forsythia x intermedia (ez a bokor nagy helyigényű, hatalmas, 2-3 méter magas lesz, szépen szétterülő, sövénynek is kiváló).

Ne impulzusból vásároljunk és döntsünk a kertet illetően, hanem vizsgáljuk meg, hogy mitől éreznénk magunkat jól a saját kertünkben, és vizsgáljuk meg azt is, hogy miként lehet megvalósítani, hogy örömünk teljen benne!

Amikor segítség kell, ne feledje, csak telefonálnia kell!

Címkék: kertterv
Kapcsolódó cikkek
Kertépítés kerttervezéssel kezdődik
Elolvasom
Kertépítés kerttervezéssel kezdődik
2015. November 20.
Nem 3D-s látványterv megrajzolásra gondolok most, inkább az igényünk pontos felismerésére. Például arra, hogy amikor szeretnénk egy árnyékot adó fát a terasz elé, akkor meg tudjuk határozni, hogy a kert virágban pompázó ...
Kertépítés saját kezűleg olcsón?
Elolvasom
Kertépítés saját kezűleg olcsón?
2015. November 24.
Ha igazán szép kertet szeretnénk, akkor professzionális segítségre van szükségünk, sokszor mégis inkább magunk szeretnénk elvégezni a feladatok oroszlánrészét. A kertépítés és a kertfenntartás nem atomfizika, de számos tudnivalót fejben kell tartanunk, ha...
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Kertfenntartás és kertfüvesítés
Így füvesíts
Bizonytalan vagy a kertben?
Gyere el Workshopjainkra és tanuld meg Évától, a füvesasszonytól hogyan lehet a Te kerted is irigylésre méltóan szép!
Azt, hogy mitől lesz a gyep egy dús smaragdzöld szőnyeg, az örökzöldek pedig kicsattanóan egészségesek!
További részletek
Mit kezdj a vakonddal