Blog

MINDENKI MEGÉRDEMLI, HOGY GLÓRIA PERMETEZŐVEL GONDOZZA A NÖVÉNYEIT!

MGÉ
MGÉ
2018.02.04 18:16
MINDENKI MEGÉRDEMLI, HOGY GLÓRIA PERMETEZŐVEL GONDOZZA A NÖVÉNYEIT!

A növényvédelem, ahogyan én látom, a mai napig egy mumus a hobbikertészkedők szemében. Senki sem szeret permetezni – macerás dolog a régi, csepegő permetezővel dolgozni, a vegyszerek kiválasztása pedig már-már megoldhatatlan kihívás (kinek  a tanácsát  fogadjuk meg ...???).

Valljuk be, gondolataink között csak egy pillanat erejéig szokott szerepelni egy rendes permetező beszerzése, majd el is odázzuk azt egészet egészen a következő növényvédelem alkalmáig, amikor még mindig a régi vacakkal kell kínlódnunk.

Pedig milyen egyszerű lenne ez a művelet egy minőségi német permetezővel, a Glóriával!

Én is hasonlóképpen voltam ezzel idáig. Pedig nekünk mindenféle permetezőnk van, de többnyire a kedvencem munkában van, amelyek pedig itthon maradnak, azok nehezek, és én sem szeretek velük cipekedni.

Így  történt egyszer – a kedvenc eszközöm munkában volt, pedig nekem sürgősen kellett itthon egy permetezést csinálnom. A fiúkra nem számíthattam napközben, és ezért elővettem a raktárkészletből egy Glóriát, hogy megoldjam a feladatot.

Biztosíthatlak kedves olvasó arról, hogy többet nem fogsz te sem a permetezés elől kibúvókat keresni, mert a német precizitás megint odatette magát.

Miben mások ezek permetezők a szokványos társaiktól?

 

Meggyőződhetsz róla már akkor, amikor a permetezőt először fogod a kezedben. Maga a technikai tudása is bámulatos ezeknek a tartályoknak.

Vegyük példának az egyik legkisebb Hobby 125 nevű permetezőt, ami 360 fokban tud permetezni. A levéltetű, a takácsatka innentől fogva nem tud elbújni, mert a levél fonákját nagyon könnyedén lekezeli ennek a permetezőnek a használója.

Ez a kis permetező ideális akár 10 db nagyobb növény lekezelésére – dézsás leander, magas törzsű rózsa vagy balkonnövények.

másik kedvencem a Gloria Prima 5 Comfort nevű permetező, amivel úgy tudok permetezni, hogy az 5 literes kis tartályt a földre lehelyezem, amíg az méteres spirál tömlő segítségével kezelem a növényeket.

Hatalmas előnye, hogy nem kell a vállamon tartogatnom 5 kg-ot, hanem kényelmesen tudom végezni a feladatomat.

Bármelyik Glória permetező fajtát elővehetném példának, mindegyiknek megvan a maga specialitása, amiért érdemes kiválasztani a kert ápolására. Ami közös bennük, hogy sárgaréz a porlasztócsúcsuk, és legtöbbjüknél még a permetezőszár is sárgaréz. Békebeli megoldás a divatos műanyag helyett. Tulajdonképpen ezért mondhatom azt nyugodt szívvel, hogy ez a választás örök darab lesz a kert növényvédelmi ápolása során.

Aki szívesen lemond arról, hogy kínlódjon a permetezéssel, és helyette örömmel végezze a kötelező növényápolást, az bátran válassza a minőséget!

Örömteli kertészkedést kíván mindenkinek
Molnár Gábor Éva, a füvesasszony